Wolff: Mindig arra gondolok, Lauda mit mondana - F1VILÁG.HU

Wolff: Mindig arra gondolok, Lauda mit mondana

HIRDETÉS
A Mercedes hétvégi győzelmét követően az idei évben elhunyt Niki Laudának ajánlotta 6. konstruktőri bajnoki címét – a csapatnak a mai napig nagyon hiányzik az osztrák legenda.
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Japán Nagydíjon a Mercedes sorozatban 6. konstruktőri bajnoki címét szerezte meg, miután Valtteri Bottas megnyerte a futamot, Lewis Hamilton pedig a 3. helyen ért célba. 

Toto Wolff csapatfőnök büszkén nyilatkozott a versenyt követően, és elmondta, 6 évvel ezelőtt nem gondolta volna, hogy ilyen messzire fognak jutni. 

„Amikor 6 vagy 7 évvel ezelőtt elindultunk ezen az úton, akkor az volt a célunk, hogy rendszeresebben nyerjünk futamokat, és hogy harcolhassunk a bajnoki címért” – nyilatkozta. „És most, 6 évvel később, megnyertük sorozatban a 6. vb-címünket. Sosem gondoltuk, hogy ez lehetséges lesz, és hihetetlenül boldog vagyok és örülök mindenkinek, aki részt vett ezen az úton.”

„Nem volt mindig könnyű, az egész csapat kemény munkát tett vele, voltak fájdalmas pillanataink is, de mindig össze tudtuk kapni magunkat. Brackley-ben és Brixworthben mindenki hihetetlenül keményen dolgozott ezért az eredményért, nem tudom eléggé megköszönni neki. Nem tudtuk volna ezt elérni a Daimler és a Petronas nélkül, akik mindig mellettünk álltak.”

Wolff természetesen Niki Laudáról is szót ejtett, akinek óriási szerepe volt a csapat fejlődésében és abban is, hogy Lewis Hamilton hozzájuk szerződött. A csapatfőnök így az osztrák legendának ajánlotta a győzelmet, aki idén májusban hunyt el. 

„Ez a 6. bajnoki cím nagyon különleges, és Nikinek ajánljuk” – mondta Wolff. „Ő annyira fontos része volt a csapatnak, és nagyon hiányzik nekünk. Minden nap gondolok rá, és még mindig nehéz elhinni, hogy nincs itt többé. Mindig arra gondolok, hogy ’Niki vajon mit mondana, mit gondolna?’

„Most valószínűleg azt mondta volna, hogy ’gratulálok a hatodikhoz, de ez következő évre kihívást jelent számotokra.’ Ez volt az ő módszere arra, hogy biztos legyen benne, hogy nem szállunk el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!