Wolff: Szavak helyett tetteket várok az FIA-tól! - F1VILÁG.HU

Wolff: Szavak helyett tetteket várok az FIA-tól!

HIRDETÉS
Határozott lépéseket vár a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a tavalyi, abu dhabi események után a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.
2021 Russian Grand Prix, Saturday - Sebastian Kawka Toto Wolff

A sportot irányító testület múlt héten kezdte meg belső vizsgálatát a 2021-es szezonzáró verseny vitás eseményeivel kapcsolatban, február elejéig pedig le is szeretnék zárni ezt a folyamatot, hogy még az új szezont megelőzően levonhassák a megfelelő konzekvenciákat.

Mindeközben Angliában arról szólnak a hírek, Lewis Hamilton lényegében az FIA vizsgálatának eredményétől tette függővé azt, hogy 2022-ben folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben. A brit pilóta az abu dhabi vereség óta nem szólalt meg nyilvánosan, és közösségi oldalain sem üzent a rajongóknak.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a minap egy interjúban arról beszélt, Hamiltont és a Mercedes csapatát mélyen lesújtották a szezonzáró eseményei, és határozott lépéseket várnak a Nemzetközi Automobil Szövetségtől.

„Tetteket várok, nem csupán szavakat!” – idézi a szakembert az Auto Motor und Sport című német szaklap. „Nem lehet ilyen szabadon értelmezni a szabálykönyvet egy sportban. Egyértelműnek kell lennie a szabályozásnak az új szezon kezdete előtt, hogy minden versenyző, minden csapat és minden rajongó tudja, mit szabad, és mit nem.”

„Végső soron szórakoztatunk, de döntésekkel nem szeghetünk meg szabályokat a show érdekében.”

Wolff hozzátette, nehéz megemészteniük azt, ami a tavalyi év utolsó versenyén történt.

„Nagyon mélyre hatolt. Lewis, én és a teljes csapat kiábrándult. Azért imádjuk ezt a sportot, mert őszinte. A stopper soha nem hazudik. De amikor megszegjük a sportszerűség alapvető elveit, és a stopper már nem releváns, akkor az ember elkezd kételkedni a sportban.”

„És hogy a rengeteg munkát, vért és verítéket el tudják venni tőled… Sok időbe telik majd, mire ez megemésztjük. Nem is hiszem, hogy valaha is túl leszünk rajta, főleg nem Lewis, mint versenyző. De legalább megpróbálhatunk az FIA-val közösen jobbak lenni a jövőben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!