Zanardi a negyedik éjszakát töltötte az intenzív osztályon

Nottwil (SUI) 2nd August 2015. UCI Para-Cycling Road World Championship 2015 - Road race - BMW Ambassador Alessandro Zanardi (ITA). This image is copyright free for editorial use © BMW AG
Fotó: BMW Motorsport
Nem változott Alex Zanardi állapota, aki múlt pénteki balesete után negyedik éjszakáját töltötte a sienai Santa Maria alle Scotte kórház intenzív osztályán.

A korábbi Forma-1-es versenyző, kétszeres CART-bajnok és paralimpiai bajnok pénteken szenvedett súlyos balesetet, amikor kézzel hajtott triciklijével a szemközti sávba átsodródva egy teherautóval ütközött.

Zanardit súlyos fej- és arcsérülésekkel, helikopterrel szállították kórházba, ahol jelenleg is mesterséges altatásban tartják – állapota stabil, de súlyos.

„A páciens a negyedik éjszakát töltötte a Santa Maria alle Scotte kórház intenzív osztályán stabil szív- és légzési, illetve metabolikus paraméterekkel” – áll a kórház közleményében.

„Neurológiai állapota nem változott a súlyosságát tekintve. A páciens továbbra is szedált, intubált állapotban van, mechanikusan lélegeztetjük. A szedálás esetleges csökkentését a neurológiai állapot értékeléséhez jövő héten vizsgáljuk meg. A prognózis továbbra is bizalmas.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS