Zanardi másfél év után elhagyhatta a kórházat - F1VILÁG.HU

Zanardi másfél év után elhagyhatta a kórházat

HIRDETÉS
Másfél év után elhagyhatta a kórházat a korábbi Forma-1-es versenyző, IndyCar-bajnok és paralimpiai hős, Alex Zanardi.
Alex Zanardi, BMW

Az olasz sportoló még 2020 júniusában szenvedett súlyos közúti balesetet, amikor kézzel hajtható triciklijével egy teherautónak ütközött.

Zanardit súlyos fej- és arcsérülésekkel szállították kórházba, több operáción is átesett, és rehabilitációs programba kezdett.

Felesége, Daniela a minap egy interjúban adott tájékoztatást arról, Zanardi néhány hete elhagyhatta a kórházat, és otthon folytatja a gyógyulást.

„A felépülés továbbra is hosszú folyamat lesz” – fogalmazott. „Az orvosok, gyógytornászok, neuropszichológusok és beszédterapeuták által vezetett rehabilitációs program folyamatos fejlődést tett lehetővé.”

„Természetesen itt-ott vannak visszalépések. Néha két lépést meg kell tenni hátra, hogy egyet előre tudjunk lépni. De Alex újra és újra igazi harcosnak bizonyul.”

„Fontos lépés volt, hogy Alex néhány hete elhagyhatta a kórházat, és újra otthon van velünk. Sokáig kellett várnunk erre, és nagyon boldogok vagyunk, hogy most megtörténhetett, még akkor is, ha a jövőben ideiglenesen speciális klinikákon kell tartózkodnia, ahol különleges rehabilitációs intézkedéseket hajtanak végre.”

Felesége azt mondja, Zanardi „rengeteget fejlődött”, és főleg a karja erősödött, ami lehetővé teszi számára, hogy ideje nagy részét ne ágyban, hanem kerekesszékében töltse.

„Még mindig nem lehet megmondani, hogyan alakul a további gyógyulása. Hosszú és kihívásokkal teli út az, amellyel Alexnek igazi küzdőszellemmel meg kell harcolnia.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!