Zhou: Sok áldozatot kellett meghoznom, hogy az F1-be kerüljek - F1VILÁG.HU

Zhou: Sok áldozatot kellett meghoznom, hogy az F1-be kerüljek

HIRDETÉS
Első kínai versenyzőként állhat rajthoz idén a Forma-1-ben Guanyu Zhou, aki az Alfa Romeo csapatától kap lehetőséget, és Valtteri Bottas csapattársaként bizonyíthat majd a száguldó cirkuszban. A fiatal pilóta természetesen szeretne helytállni, hiszen jó ideje álmodott már arról, hogy bekerül az autósportok csúcsosztályába.
GUANYU Zhou (chi), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, portrait during the Alfa Romeo F1 Team Orlen filming day prior the 2022 FIA Formula One World Championship, on the Circuit de Barcelona-Catalunya, from February 27, 2022 in Montmelo, near Barcelona, Spain - Photo Antonin Vincent / DPPI

A 22 esztendős versenyzőnek nem volt könnyű dolga az alsóbb kategóriákban, hiszen hazájában nincs olyan komoly tradíciója az autósportnak, mint például Európában, vagy az Egyesült Államokban.

Zhou nevét azonban az elmúlt években megismerhette a közönség, idén pedig már az F1-ben bizonyíthat – méghozzá a sportág történetének első kínai pilótájaként. És mint ilyen, természetesen szeretné, ha büszkék lennének rá hazájában!

„Azt gondolom, mindig jó dolog az elsőnek lenni egy áttörésben” – mondta a fiatal pilóta. „Természetesen az én országomban sokkal később vetette meg a lábát a motorsport, mint az európai országokban. Szóval nagyon nehéz felfelé lépkedni a motorsport ranglétráján, és megérkezni most az F1-be. Nagyon sok kompromisszumot kellett kötnöm nekem és a családomnak, mint ahogy az engem körülvevő csapatnak is.”

„De nagyon büszke vagyok az országomra, és azt gondolom, nagyon sokat szeretnének majd eljönni külföldre, hogy megnézzenek versenyzés közben, hiszen nyilván idén nem lesz Kínai Nagydíj.”

Zhou az elmúlt három idényt a Forma-2-ben töltötte el, és természetesen idén szeretné megmutatni a királykategóriában, hogy mire is képes.

„A feladatom, hogy az idei szezonra fókuszáljak és jól szerepeljek, és megmutassam a képességeimet” – fogalmazott. „Azt gondolom, a srácok továbbra is támogatni fognak ebben.”

„Az álmom az volt, hogy Forma-1-es versenyző legyek, és végre itt vagyok a rajtrácson. Természetesen nagyon hálás vagyok azért a lehetőségért, amit az Alfa adott nekem. Egy új éra kezdődik a Forma-1 számára, ez pedig igazán érdekessé teszi a dolgokat. Nagyon izgatott vagyok, és a csapatommal együtt rendkívül feltüzelve várjuk az előttünk álló idényt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!