7 éve már, hogy elhunyt Jules Bianchi - F1VILÁG.HU

7 éve már, hogy elhunyt Jules Bianchi

HIRDETÉS
Napra pontosan 7 éve, 2015. július 17-én hunyt el a Forma-1 nagy ígéreténének tartott Jules Bianchi.
Jules Bianchi (FRA), test driver, Scuderia Ferrari 
13.09.2012. Formula One Young Drivers Test, Day 3, Magny-Cours, France.
- www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images

A francia versenyző a 2014-es Japán Nagydíjon, az esős körülmények között szenvedett tragikus kimenetelű balesetet, amikor versenyautójával egy másik versenygép mentésében segédkező munkagépnek ütközött. Bianchi súlyos sérüléseket szenvedett, és hónapokon keresztül kómában volt – végül 2015. július 17-én, napra pontosan 7 éve hunyt el.

A Forma-1 jövőbeli csillagának tartott autóversenyző 2013-ban mutatkozott be a királykategóriában a Marussia színeiben, egy évvel később, a Monacói Nagydíjon pedig megszerezte első pontjait is a száguldó cirkuszban. A Ferrari juniorversenyzője volt, és jó eséllyel egy napon az olasz istálló versenyzője lett volna.

Talán kevesen tudják, de ő volt Charles Leclerc keresztapja is: a monacói versenyző jelenleg a Ferrari pilótájaként saját bevallása szerint is igyekszik Bianchi álmát valóra váltani a Forma-1-ben.

Nem véletlen, hogy a fiatal monacói is megemlékezett jó barátja halálának évfordulójáról, az alábbi fotó mellé azt írta: „7 éve már, hogy elmentél.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Charles Leclerc (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!