Ne ess pánikba! Autósportos ajándékötletek az utolsó pillanatra! - F1VILÁG.HU

Ne ess pánikba! Autósportos ajándékötletek az utolsó pillanatra!

YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 04: Lance Stroll, Racing Point RP19 during the Abu Dhabi December Testing at Yas Marina Circuit on December 04, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Nyakunkon a karácsony, Te pedig még mindig nem tudod, mivel lepd meg autósport-rajongó szeretted, barátod? Segítünk egy kicsit, hétfőn ugyanis még lesz időd beszerezni azt, aminek biztosan Ő is örülne!

Szerencsére idén is megjelentek olyan autósport-témájú könyvek, melyek megdobogtatják egy vérbeli rajongó szívét. Ezek közül mutatunk be most néhányat, illetve egy olyan ajándékötlettel is előállunk, mellyel biztosan maradandó élményt okozol majd!

Ne ess tehát pánikba, íme egy utolsó szalmaszál a karácsonyi előtti ajándékhajkurászáshoz!

1. Ajándékozz élményvezetést!

Ha választhatnál, mit vezetnél? Ferrarit, formaautót, Dodge Challengert, Mustangot, vagy egy teljesen másik sportautót? Létezik Magyarországon egy garázs, ahol körbenézel, és egy kattintással kiválaszthatod a neked tetsző autót és versenypályát – ez nem egy virtuális játék, ez a valóság.

Ha megvan a gép és a helyszín, már csak azt kell eldöntened, hogy saját magadnak szeretnéd-e az élményt, vagy valaki mást lepnél meg…

Ha most már kellően izgatott vagy, akkor eláruljuk, hogy hol is van ez a garázs, ahol dübörögnek a lovak: élményvezetés.hu!

[su_box title=”Kattints a részletekért!” style=”glass” box_color=”#000000″][/su_box]

2. Ayrton Senna – A Formula 1 halhatatlan legendája (Bruce Jones)

Sokunk kedvenc F1-es pilótája, Ayrton Senna idén 25 éve vesztette életét egy súlyos balesetben, Imolában. Ebből az alkalomból jelent meg az angol Bruce Jones könyve Ayrton Senna, a Formula-1 halhatatlan legendája címmel. A 160 oldalas kiadvány számos, először ebben a kötetben publikált fotóval idézi fel a brazil versenyzőlegenda életének történetét, a gokartos kezdetektől a Toleman csapattal, majd a Lotusszal elért első sikereken át a McLaren-Hondánál töltött évekig, ahol Ayrton négy éven belül három F1-világbajnoki címet szerzett.

Az Álomgyár Kiadó gondozásában megjelent könyv új fényben világítja meg Senna és Alain Prost felejthetetlen párbajait is, amelyek hozzájárultak a brazil versenyző legendává válásához.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Terjedelem: 160 oldal
Ára: 5990,- Ft (akciós ár: 5100,- Ft)

Hirdetés

3. Száguldó magyarok – Legendás pilótatörténetek (Méhes Károly)

A Száguldó magyarok életrajzi és autósport-történeti könyv. Méghozzá négy magyar versenyző életét-sorsát olvashatják benne, azét a négy autósét, akik gyorsasági nagydíjon, Grand Prix-n indulhattak, vagy legalább megízlelhették, milyen egy királykategóriás autót vezetni. Mivel tehát nem sok ilyen magyar akadt a versenyautózás bő egy évszázada alatt, érdemes megbecsülni – és megismerni őket.

Szisz Ferenc 1906-ban a Renault színeiben nyerte a sportág legelső Grand Prix-jét, a Francia Nagydíjat, így az ő nevével kezdődik az autósport története.

Hartmann László az 1930-as években kis magánistállójának Bugattijával, majd Maseratijával próbálta felvenni a versenyt a nagy Mercedesek, Auto Unionok és Alfa Romeók ellen.

Kesjár Csaba az első ígéret volt, aki bekerülhetett volna a Forma–1-be, de csak három kör adatott számára 1987-ben, egy évvel tragikus halála előtt.

Amit ő nem tudott beteljesíteni, az Baumgartner Zsoltra várt, aki végül első honfitársukként 2003–04-ben, előbb a Jordan, majd a Minardi csapat tagjaiként 20 nagydíjon indult, és 1 világbajnoki pontot szerzett.

A Száguldó magyarok eddig sehol nem publikált adatokkal, interjúkkal és fotóanyaggal igyekszik bemutatni a rajongóknak Szisz, Hartmann, Kesjár és Baumgartner pályafutását. 

Méhes Károly (1965) irodalmi munkássága mellett harminc éve tudósít a Forma–1 világáról különböző napilapok és szakfolyóiratok hasábjain, illetve hazai és külföldi weboldalakon. 1998 óta 21 autóversenyzésről szóló könyve jelent meg, legutóbb egy Gilles Villeneuve életéről szóló angol nyelvű interjúkötet és a Scuderia Ferrari történetét feldolgozó album.

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Ár: 4999 Ft
Oldal: 344

4. Forma-1 a 21. században (Wéber Gábor)

„Ez a könyv olyan Forma-1 és autósport őrülteknek szól, mint én, akik mindent tudni szeretnének a sportág hátteréről, a versenyzők, az autók és a csapatok működéséről. A 21. század Forma-1-e pedig annyit változott, annyira átalakult a gyerekkoromhoz képest, hogy úgy éreztem, muszáj rendszereznem a legalapvetőbb dolgokat, bemutatnom az ezredforduló óta megváltozott technológiai és gazdasági hátteret, hogy amikor a néző bekapcsolja a TV-t, akkor ne csak nézze, de lássa is a lényeget” – Wéber Gábor.

Ár: 5990 Ft
Kiadó: Agenc Magyarország Kft.

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!