2020.02.20., csütörtök, 21:18 - F1VILÁG.HU

Day: február 20, 2020

Red Bull: Évek óta nem voltunk ennyire jó formában

A Red Bull rendkívül elégedett a 2020-as F1-es tesztek eddigi alakulásával, miután eddig összesen 302 kört tettek meg a versenyzők – a csapatfőnök Christian Horner szerint az utóbbi évek legjobb teljesítményét nyújtja az autó.

Videó: A második F1-es tesztnap összefoglalója

A Mercedes trükkös DAS-rendszere szolgáltatta a fő beszédtémát a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának második, csütörtöki napján. A leggyorsabb Kimi Räikkönen lett az Alfa Romeóval, szerdai betegsége után pedig végre autóba ült a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is.

Vettel a Mercedes trükkjéről: Ez egy kormánykerék, nem tolókerék!

Sebastian Vettel is véleményt formált a Mercedes Forma-1-es csapatának trükkös rendszeréről. A német istálló versenyzői a kormány előre-hátra mozgatásával tudják állítani az első kerekek összetartását, Vettel szerint azonban ez nem lehet olyan egyszerű feladat.

Mercedes: Kisebb probléma és innovatív fejlesztés

Bár a tervezettnél korábban be kellett fejezniük a második tesztnapot, a Mercedesnél így is elégedettek a Barcelonában látottakkal. Az istálló közel 800 km-t tett meg, ráadásul trükkös rendszere miatt a figyelem középpontjába került.

Räikkönen a leggyorsabb, műszaki gond a Mercedesnél

Az Alfa Romeo világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének második napján – a finn alatt azonban a nap végén megállt az autó, előidézve ezzel a tesztidőszak első piros zászlós megszakítását. Nemcsak őket, a Mercedest is műszaki hiba hátráltatta, ennek ellenére produktív napot zárt a címvédő csapat.

Leclerc: Az új Ferrari rugalmasabb a beállítások tekintetében

Sokkal rugalmasabb a beállítások tekintetében a Ferrari Forma-1-es csapatának 2020-as autója, így a teljesítmény jó eséllyel nem ingadozik majd annyira a szezon során, mint az elmúlt évben – ezt mondja Charles Leclerc.

HIRDETÉS

Válassz egy dátumot!

2020. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Red Bull: Évek óta nem voltunk ennyire jó formában
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!