Mercedes: Kisebb probléma és innovatív fejlesztés

2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Bár a tervezettnél korábban be kellett fejezniük a második tesztnapot, a Mercedesnél így is elégedettek a Barcelonában látottakkal. Az istálló közel 800 km-t tett meg, ráadásul trükkös rendszere miatt a figyelem középpontjába került.

Délelőtt Lewis Hamilton kezdte meg a munkát a csapat W11-es versenyautójával: a brit versenyző különféle rendszerellenőrzéseket hajtott végre, valamint hosszú etapokat teljesített, míg csapattársa, Valtteri Bottasnak délután egy versenyszimuláció jutott.

Hamilton a tesztnap végén nagyon elégedetten nyilatkozott – elmondása szerint szívesen tesztelt volna még, pedig ez nem rá vall!

„Újabb csodás napot töltöttünk el Barcelonában, és sok kilométert megtettünk az új autóval ma is” – mondta a hatszoros világbajnok. „Délelőtt egy versenyszimulációt teljesítettünk, ami a megbízhatóság szempontjából nagyszerű, és mutatja hogy jó alapokkal rendelkezünk.”

„Talán ez volt az első olyan nap, amikor végeztem a teszteléssel, de folytatni akartam! 20 perc volt még hátra, ki akartam maxolni és meg akartam tenni még pár kört, de kifogytunk a gumikból. Jó érzés volt ma autóba ülni, és fizikailag fantasztikusan éreztem magam. Bár megtettem egy versenyszimulációt, a végén úgy éreztem, hogy könnyedén menne még 100 további kör!”

Bottas a tesztnap végén hozzátette, a felmerült elektronikai probléma miatt nem aggódik, hiszen így is rengeteg időt a pályán töltöttek.

„77 körig jutottunk délután, ami jó szám!” – mondta a finn, aki a 77-es rajtszámmal versenyez az F1-ben.

„De rövidre kellett zárnunk a mai programot, mivel volt egy problémánk, ami egy kicsit trükkössé tette a napunkat. De jó napunk volt az autóval kapcsolatos tanulás szempontjából. Sok kilométert megtettünk, és majdnem egy teljes versenyszimulációt teljesítettem. Szóval értékes tapasztalás volt, és rengeteg adatot kielemezhetünk a pénteki tesztnap előtt. Az autó jónak tűnt, is izgatottan várom a folytatást – remélhetőleg tiszta napunk lesz.”

Fotó: Mercedes

A Mercedes technikai igazgatója, James Allison a csütörtöki programot követően említést tett a német istálló trükkös rendszeréről is, mellyel a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával tudják állítani az első kerekek összetartását.

„Egy kicsit csalódottak vagyunk, hogy korán elindulhattunk zuhanyozni ma, de azzal vigasztaljuk magunkat, hogy a problémát gyorsan megoldottuk, és 183 kört meg tudtunk tenni, mielőtt felütötte a fejét” – fogalmazott a szakember. „Elvégre ezért tesztelünk.”

„Biztató látni, hogy az autó őszintének, jónak és gyorsnak tűnt. Lewis egészen takaros versenyszimulációt teljesített délelőtt, Valtterié pedig szintén jó volt egészen a megszakításáig.”

„Érdekes napunk volt abból a szempontból is, hogy először aktiváltuk DAS-rendszerünket, és jelenleg is a felfedezés útján járunk a versenyzőkkel, ki kell ismernünk és látnunk kell, hogy mit hozhat nekünk az idény során.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!