Leclerc: Az új Ferrari rugalmasabb a beállítások tekintetében

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 19: Charles Leclerc, Ferrari SF1000 during the Barcelona February testing I at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Sokkal rugalmasabb a beállítások tekintetében a Ferrari Forma-1-es csapatának 2020-as autója, így a teljesítmény jó eséllyel nem ingadozik majd annyira a szezon során, mint az elmúlt évben – ezt mondja Charles Leclerc.

A monacói versenyző szerdán egész nap, csütörtökön pedig délelőtt dolgozhatott a Ferrari új, SF1000-es kódjelű autójával.

Leclerc második szezonjára készül a maranellói istálló színeiben, így az idei autó tervezésekor már az ő igényeit is figyelembe vette a csapat.

„Nyilvánvalóan tavaly minden versenyen feljegyezték a mondandómat, úgyhogy jobban ismernek engem, mint versenyzőt” – mondta a 22 esztendős pilóta.

„Tudják, mire van szükségem, milyen egyensúlyra van szükségem ahhoz, hogy a legjobbat nyújtsam a pályán. Szóval megpróbálták elérni azt, hogy legyen némi flexibilitás a beállítások tekintetében, hogy az autó jobban feküdjön az én stílusomnak. Szerintem ez lesz a legfőbb különbség idén. És ez előrelépés kell, hogy legyen.”

„Szóval idén nagyobb a rugalmasság a beállításokat tekintve. Ez mindkét versenyző számára jó dolog. Sokkal részletesebben tudjuk az autót hozzáilleszteni a vezetési stílusunkhoz. Persze még nem feszegettük a határokat vele, de tudjuk, hogy nagyobb a flexibilitás – ez ténykérdés. És ez csak pozitív lehet.”

Leclerc azt mondja, nem azért változtattak, mert túl nagy a különbség a két versenyző vezetési stílusa között – sokkal inkább azért, hogy az autó ne csak bizonyos típusú pályákon remekeljen.

„A legfőbb oka ennek az volt, hogy tavaly láthattuk, hogy néhány versenyen nagyon erősek voltunk, még más futamokon jobban küszködtünk. És ahhoz, hogy az autó jobban alkalmazkodhasson a különböző pályákhoz, a beállítások tekintetében több rugalmasságra van szükség.”

„Ez volt a fő ok, és biztos vagyok benne, hogy segíteni fog bennünket. De nem arról van szó, hogy az egyik extrémitásból elmegyünk a másikba a vezetési stílusainkat illetően. Egyszerűen csak segíteni fog minket azokon a pályákon, melyeken küszködtünk tavaly.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!