Meglepően sok a probléma a Mercedes V6-os motorjával - F1VILÁG.HU

Meglepően sok a probléma a Mercedes V6-os motorjával

HIRDETÉS
Újabb motorgondokkal szembesült a Mercedes Forma-1-es csapatai a barcelonai tesztek ötödik, csütörtöki napján – Lewis Hamilton mindössze 14 kört tudott megtenni, autója ezt követően megállt a versenypályán.

A W11-es kódjelű versenyautó a katalán ring 5-ös kanyarjában adta meg magát, a csapat pedig később megerősítette, az olajnyomással akadtak gondjaik, emiatt pedig a motor elővigyázatosságból leállította magát.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Mercedesnek motorgondjai támadtak az előszezoni tesztek során: múlt héten a német istálló két erőforrást használt, Valtteri Bottas alatt ugyanis csütörtök délután ugyancsak megadta magát a motor, péntekre emiatt egy új egységet szereltek az autóba.

Emellett a Mercedes partnere, a Williams is sokat küszködött a V6-os erőforrásokkal a tesztidőszakban: a brit istálló már a harmadik aggregátot használja, Nicholas Latifi alatt ugyanis kétszer is elfáradt a technika.

George Russell, a Williams versenyzője elismerte, a Mercedes agresszív fejlesztéseket hajtott végre V6-os erőforrásán.

„A Mercedes nagyon nyomja a motorfonton, jelenleg egyértelműen a határokat feszegeti” – mondta a brit. „De ezek tesztek, és ilyen dolgok mindig megtörténnek. Viszont tudjuk, hogy motorszállítóként a helyzet magaslatán vannak.”

A Mercedes téli motorgondjait megelőzően a német gyártó motorfőnöke, Andy Cowell úgy fogalmazott, a fejlesztés során is komoly kihívásokkal kerültek szembe.

„Rengeteg minden zajlott Brixworth-ben, sok mindenen javítottunk az erőforrást tekintve, beleértve az ERS-rendszert és a belső égésű motort is” – mondta. „Mint mindig, most is néhány apró problémával találtuk szembe magunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Meglepően sok a probléma a Mercedes V6-os motorjával
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!