Meglepően sok a probléma a Mercedes V6-os motorjával

2020 Barcelona Pre-Season Test 2, Day 2 - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Újabb motorgondokkal szembesült a Mercedes Forma-1-es csapatai a barcelonai tesztek ötödik, csütörtöki napján – Lewis Hamilton mindössze 14 kört tudott megtenni, autója ezt követően megállt a versenypályán.

A W11-es kódjelű versenyautó a katalán ring 5-ös kanyarjában adta meg magát, a csapat pedig később megerősítette, az olajnyomással akadtak gondjaik, emiatt pedig a motor elővigyázatosságból leállította magát.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Mercedesnek motorgondjai támadtak az előszezoni tesztek során: múlt héten a német istálló két erőforrást használt, Valtteri Bottas alatt ugyanis csütörtök délután ugyancsak megadta magát a motor, péntekre emiatt egy új egységet szereltek az autóba.

Emellett a Mercedes partnere, a Williams is sokat küszködött a V6-os erőforrásokkal a tesztidőszakban: a brit istálló már a harmadik aggregátot használja, Nicholas Latifi alatt ugyanis kétszer is elfáradt a technika.

George Russell, a Williams versenyzője elismerte, a Mercedes agresszív fejlesztéseket hajtott végre V6-os erőforrásán.

„A Mercedes nagyon nyomja a motorfonton, jelenleg egyértelműen a határokat feszegeti” – mondta a brit. „De ezek tesztek, és ilyen dolgok mindig megtörténnek. Viszont tudjuk, hogy motorszállítóként a helyzet magaslatán vannak.”

A Mercedes téli motorgondjait megelőzően a német gyártó motorfőnöke, Andy Cowell úgy fogalmazott, a fejlesztés során is komoly kihívásokkal kerültek szembe.

„Rengeteg minden zajlott Brixworth-ben, sok mindenen javítottunk az erőforrást tekintve, beleértve az ERS-rendszert és a belső égésű motort is” – mondta. „Mint mindig, most is néhány apró problémával találtuk szembe magunkat.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS