Hivatalos: Honda-motorokra vált az Aston Martin F1-es csapata! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Honda-motorokra vált az Aston Martin F1-es csapata!

HIRDETÉS
2026-tól a Honda motorjaival folytatja Forma-1-es szereplését az Aston Martin csapata – jelentették be a felek magyar idő szerint szerda hajnalban.

A felek már jó ideje egyeztetéseket folytattak, és ahogyan arról lapunk már kedden beszámolt, végül sikerült megállapodásra jutniuk, ennek eredményeképp pedig az új motorérát már közösen kezdik meg 2026-ban.

A Honda jelenleg a Red Bull és az AlphaTauri csapatait látja el erőforrásaival, noha hivatalosan 2021 végén elköszönt az F1-től, az energiaital-gyárosokkal kötött megállapodásuk eredményeképp azonban a jelenlegi motoréra végéig, tehát egészen 2025-ig erőforrásokat gyártanak a két istállónak.

A japán gyártó már hónapokkal ezelőtt jelezte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felé, érdeklődik a 2026-ban bevezetésre kerülő új motorszabályok iránt, szerdán pedig bejelentették, 2026-tól az Aston Martinnal lépnek szövetségre.

„Az egyik fő oka annak, hogy vállaljuk az F1 új kihívásait, hogy a világ vezető versenysorozata szeretne fenntarthatóvá válni, ez pedig összhangban van a Honda törekvéseivel a karbonsemlegességet illetően, az F1 pedig egy olyan platformmá válik, mely megkönnyíti az elektromos technológiáink fejlesztését” – mondta Toshihiro Mibe, a Honda globális vezérigazgatója.

A silverstone-i istálló jelenleg a Mercedes erőforrásait használja a Forma-1-ben, emellett pedig a váltót és a komplett hátsó felfüggesztést is a német csapattól vásárolja. A Hondával kötött megállapodás tehát azt jelenti, hogy az Aston Martin 2026-tól már saját maga gyártja váltóművét, illetve versenyautójának többi komponensét is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: Honda-motorokra vált az Aston Martin F1-es csapata!
Úgy néz ki, Tsunoda év végén tesztelhet a Red Bull-lal
Verstappen visszautasítja a kritikákat: Ez a Forma-1, nem óvoda!
Piastri: Lesznek kérdései a McLarennek az FIA felé a hétvégi döntések kapcsán
Ferrari: Az austini siker nem jelenti azt, hogy Mexikóban is gyorsak leszünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!