Piastri: Újoncok vagyunk az élmezőnyben, még tanuljuk - F1VILÁG.HU

Piastri: Újoncok vagyunk az élmezőnyben, még tanuljuk

HIRDETÉS
Oscar Piastri, a McLaren versenyzője úgy gondolja, a Brit Nagydíjon történt stratégiai hiba annak köszönhető, hogy a csapat még újoncnak számít az élmezőnyben. 

A McLaren a tavalyi és az idei évben elképesztő fejlesztési ütemet mutatott, és ezzel sikerült felzárkózniuk az élmezőnyre, olyannyira, hogy a Red Bull számára már igazi kihívást jelentenek a versenyhétvégéken. 

Több alkalommal is volt már elszalasztott lehetősége az istállónak, valamint Piastrinak is — aki számára a Brit Nagydíj is egy ilyen verseny volt, amikor a csapat egy körrel később hívta ki őt a bokszba, mint Lando Norrist, így több pozíciót is veszített az ausztrál. 

Piastri szerint ilyen helyzetek előfordulnak, ám most már figyelniük kell arra, hogy nem a középmezőnyben versenyeznek, így akár egy győzelem is múlhat a rossz stratégián. 

„Néhány leckét megtanultunk Silverstone-ban. Néhányat kifejezetten erre a versenyre vonatkozóan, néhányat pedig általánosságban. Most újra az élen versenyzünk, olyan csapatok ellen, akik hihetetlenül régen voltak ebben a pozícióban, mint mi. Néhányan több mint egy évtizede. Nagyon rég volt, amikor csapatként rendszeresen ilyen pozíciókban versenyeztünk“ — magyarázta Piastri. 

„Ez nem kifogás számunkra, hogy akkor elronthatjuk, de tapasztalatlanok vagyunk néhány ellenfelünkkel szemben. Sokat tanulunk, ahogy haladunk előre. Úgy gondolom, hogy volt néhány verseny, amikor előnyt kovácsoltunk a lehetőségeinkből, és azokról nem beszéltek annyit, de azt hiszem, ez is a játék része.“

„Amikor az élen harcolsz, ezek az elszalasztott lehetőségek jelenthetik a különbséget aközött, hogy megnyered-e a versenyt, vagy második leszel. Ennek természetesen nagyobb súlya van, mintha ugyanez a 6. és 7. helyen történne.“ 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!