Bejutott a top 10-be, Colapinto mégsem teljesen elégedett - F1VILÁG.HU

Bejutott a top 10-be, Colapinto mégsem teljesen elégedett

HIRDETÉS
A Williams pilótája újoncként, a csapattársát legyőzve szerzett tizedik rajtpozíciót az Amerikai Nagydíj sprintfutamára.

Frusztráltan zárta az austini F1-es hétvége pénteki napját Franco Colapinto, pedig az eredménye ennek az ellenkezőjére adna okot. A Williamsbe néhány versenyhétvégével ezelőtt beültetett pilóta egyetlen szabadedzés után úgy jutott be a sprintkvalifikáció legjobb tíz versenyzője közé, hogy eközben csapattársa, Alex Albon csak a 18. pozícióban zárt. Az utolsó etap során azonban hibázott a gyors körén, amit nehezen bocsát meg saját magának.

„Kissé dühös vagyok, mert jó helyzetben voltunk, és úgy tűnt, hogy legyőzhetünk, vagy legalábbis felvehetjük a harcot néhány ellenfelünkkel. Viszont hibáztam. Az egyes és a hetes kanyarban is megcsúsztam, ami után megpróbáltam menteni a helyzetet, de egyszerűen nem jött össze” – magyarázta az argentin pilóta, aki ezt követően a 12-es kanyarban ráadásul meg is pördült.

„Szóval nem volt tiszta köröm, és emiatt rosszul érzem magam, mert szerintem az első nyolcban végezhettem volna, ahogy az az SQ2-ben is történt. Ez frusztráló.”

Colapinto számára a sprintkvalifikáció előtti egyetlen szabadedzés adott lehetőséget arra, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjon az austini vonalvezetéshez. Érzése szerint ez jól sikerült, bár a hétvége további szakaszában szeretne tovább fejlődni.

„Túl sok pontot nem osztanak, de közel vagyunk a pontszerző helyekhez. Szerintem sokat fejlődtem ahhoz képest, hogy egyetlen órám volt megtanulni a pályát. Egyszerűen csak azt érzem, hogy lehetett volna ennél is jobb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bejutott a top 10-be, Colapinto mégsem teljesen elégedett
FIA: Nincs jele annak, hogy a Red Bull csalt volna
Perez számára „nagyon frusztráló” az újabb sikertelen időmérő
Piastri csalódott: A sprinten mindent belead, de messziről kell felzárkóznia
Hamilton peches volt a sárga zászlóval, de a Mercedes fejlesztései ígéretesek!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!