FIA: Nincs jele annak, hogy a Red Bull csalt volna - F1VILÁG.HU

FIA: Nincs jele annak, hogy a Red Bull csalt volna

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség által birtokolt információk alapján semmi jel nem mutat arra, hogy a Red Bull F1-es csapata korábbi versenyhétvégéken a parc fermé szabályait megszegve módosított volna az autóján, azonban azt is elismerték, hogy a tudtukon kívül ez megtörténhetett.

Az FIA szerint visszamenőleg lehetetlen megállapítani, hogy a Red Bull az időmérő edzések és a versenyek között titokban állított-e az autója hasmagasságán, tudomásuk szerint azonban erre egyszer sem került sor. Lényegében ez a konklúziója az F1-ben utóbbi napokban felkapott hírnek, miszerint az energiaitalos csapat egy trükkös megoldással képes volt módosítani a padlólemez elülső szakaszánál található „T-tray” nevű elem magasságát. A szövetség mostanra szigorította az ellenőrzési eljárásait, így innentől lezártnak tekintik az ügyet.

„Szerintem innentől ez nem lesz beszédtéma” – reagált Nikolas Tombazis. „Mindent megtettünk, hogy a vádaknak véget vessünk. Nyilván kiélezett a világbajnokság, mindenki figyel a többiek autójára, így nem tudjuk véglegesen lezárni az előző versenyeket, vagy a csapatok közötti esetleges célzásokat. Mi azonban úgy látjuk, a jelenben ez már nem téma.”

Bár az FIA a saját embereivel és 360 fokos kamerákkal figyeli a parc fermé alá helyezett autókat, Tombazis szerint az így készült felvételekkel nem zárható ki az, hogy a Red Bull hozzányúlt a szóban forgó elemhez. Azt azonban kihangsúlyozta, az FIA szerint semmi jele annak, hogy a csapat csalt volna.

„Apró számokról, körülbelül néhány milliméterről beszélünk. Nem hiszem, hogy ezt utólag ellenőrizni tudnánk, de semmi jelét vagy bizonyítékát nem találtuk annak, hogy ilyesmi történt volna” – szögezte le.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner tagadja, hogy bármikor is szabálytalanságot követtek volna el. Szerinte az ő autóik egyébként is mindenki másénál több ellenőrzésen estek át az utóbbi évek során, így nehéz dolguk lett volna átverni a felügyelőket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

FIA: Nincs jele annak, hogy a Red Bull csalt volna
Az austini sprintfutam rajtrácsa
Brown szerint szomorú, ahogy Marko Norrisról beszélt
Ekkor lesz az F1-es sprintfutam és időmérő Austinban!
Az RB vezérigazgatója szerint Ricciardo a menesztése ellenére boldog és elégedett

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!