A Ferrari párosa szerint lesz esélyük a győzelemre a versenyen - F1VILÁG.HU

A Ferrari párosa szerint lesz esélyük a győzelemre a versenyen

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzői, Charles Leclerc és Carlos Sainz egyetértenek abban, hogy a Scuderia harcba szállhat a győzelemért az Amerikai Nagydíjon Lando Norris és Max Verstappen ellen.

A Ferrari duója a második sorból rajtol majd Austinban, a magyar idő szerint 21 órakor kezdődő versenyen, közvetlenül a bajnokesélyesek, Verstappen és Norris mögül. Annak ellenére, hogy nem tudták felvenni a versenyt a McLaren és a Red Bull tempójával egy körön, Leclerc szerint a szombati sprint során mutatott lenyűgöző tempó bizakodásra ad okot. A rivális csapatok is potenciális fenyegetésként tekintenek a Ferrarira a győzelem szempontjából – amit legutóbb 2018-ban sikerült elérniük Texasban, Kimi Räikkönen révén.

„Egyikünk sem volt képes harcolni az első két helyezettel, túl gyorsak voltak, de csapatként ezt is vártuk” – nyilatkozta Leclerc az időmérőt követően.

„Az időmérőn, az első szektorban jelenleg van egy korlátozás az autónkban, és egyik általunk kitalált beállítás sem orvosolta ezt a problémát. De a versenyen sokkal kevesebb lesz ebből a problémából, és ezért vagyok egy kicsit optimistább.”

„Mindig úgy indulunk neki egy versenynek, hogy megpróbálunk nyerni, és ha hasonló tempót látunk, mint a sprinten, akkor esélyeink vannak a győzelemre. Ugyanakkor arra számítok, hogy a többiek is előreléptek.”

Sainz a maga részéről úgy érzi, hogy a sprint során nyújtott teljesítménye – amikor is megelőzte Leclerc-t, George Russellt, és végül Lando Norrist is — erős alapot ad a főversenyre.

„Megérdemlem, hogy 3 legyek, mert ők jobban teljesítettek az első gyorskörök során” – mondta Sainz az időmérőt követően.

„De a második körnél, nem tudom mi változott, talán a pálya hőmérséklete csökkent, de az autó életre kelt, és egy nagyon gyors kört futottunk [mielőtt Russell balesete véget vetett az időmérőnek].”

„Hogy fel tudjuk-e venni a versenyt ezzel a két fickóval, nem tudom, de bízunk abban, hogy a versenyen el tudjuk őket kapni, mert a sprint erős volt, és az autó még az időmérőn is lépett előre a péntekhez képest.”

„Az egyik jó dolog, hogy a sprintből jó referenciát kaptunk. Nyilvánvalóan ezek a srácok sem álltak meg, és biztosan javítottak az első tengely szemcsésedésén, amivel sokan küzdöttek a sprinten. De úgy gondolom, hogy a mezőny nagyon közel lesz egymáshoz, és izgalmas verseny várható néhány autó között.”

Hirdetés

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari párosa szerint lesz esélyük a győzelemre a versenyen
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!