Bottas nem zárja ki, hogy visszatér a Mercedeshez - F1VILÁG.HU

Bottas nem zárja ki, hogy visszatér a Mercedeshez

HIRDETÉS
Nem zárja ki a Mercedeshez való visszatérést Valtteri Bottas, habár a finn versenyző azt mondja, nagyon bízik abban, hogy sikerül megállapodnia a Sauber és az Audi vezetőségével, így 2025-ben is a svájciak színeiben folytathatja a versenyzést.

A rutinos versenyző jelenlegi szerződése az év végén lejár, az Audi pedig egyelőre még nem döntött arról, hogy ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa jövőre a Saubernél: Bottas és Zhou Guanyu mellett Mick Schumacher, Franco Colapinto és Gabriel Bortoleto is szerepel a németek listáján, és bár az F1-es projekt vezetője, Mattia Binotto eredetileg szeptember végéig dönteni szeretett volna, egyelőre még nem tudni, kire esik a választás.

Bottas Mexikóvárosban azt mondta, a feltételekről tulajdonképpen már megállapodtak, most az Audi vezetőségének döntésére vár.

„Gyakorlatilag napi kapcsolatban vagyunk Mattiával, néha technikai dolgokról, máskor a jövőről beszélgetünk — de tulajdonképpen szinte minden feltételben megállapodtunk, most náluk pattog a labda” — mondta Bottas az F1 TV-nek nyilatkozva csütörtökön. „Úgyhogy várok tovább, és teszem a dolgomat.”

Bottast ezután azokról a pletykákról is megkérdezték, melyek szerint tárgyalásokat folytat a Mercedesszel arról, hogy tartalékversenyzőként náluk folytassa jövőre, amennyiben nem talál helyet magának a Forma-1-es mezőnyben.

„A prioritás mindenekelőtt az, hogy versenyzőként maradjak a mezőnyben — ezt akarom, és erre is törekszünk Mattiával. De természetesen — mivel semmi nincs még aláírva, és már október van — minden alternatívát megvizsgálok, beleértve azt is, hogy visszatérjek a Mercedes családjába. Ez kétségkívül egy lehetőség, fontolóra is veszem, de vannak más opciók is, mint például az, hogy továbbra is versenyezzek a Forma-1-ben.”

Bottas 2017 és 2021 között volt Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél, ez idő alatt 10 futamgyőzelmet is szerzett az F1-ben, kétszer bajnoki ezüstérmesként, kétszer pedig bronzérmesként zárta a bajnokságot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas nem zárja ki, hogy visszatér a Mercedeshez
Antonelli ezúttal nem kockáztatott: „Csak egy tiszta edzést szerettem volna”
Red Bull: Perezen múlik, hogy megtartjuk-e a konstruktőri második helyet
Hornert is lenyűgözte Lawson teljesítménye
Russell balesetei miatt bajba kerülhet a Mercedes

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!