F1-es teszt: Bottas az élen, motorhiba a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

F1-es teszt: Bottas az élen, motorhiba a Ferrarinál

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok eheti utolsó barcelonai tesztnapjának délelőttjén. A Ferrarinak problémás napja van, Sebastian Vettel alatt megállt az új autó.

Az F1-es csapatok harmadik napjukat töltik a katalán fővárosban, a fő hangsúly pedig természetesen továbbra is azon van, hogy minél több kört megtegyenek új autóikkal, a lehető legjobban kiismerve azokat.

Délelőtt Valtteri Bottas futotta meg a legjobb kört a Mercedes W11-esével: a finn 65 körig jutott, délutánra pedig átadja majd az autót csapattársának, Lewis Hamiltonnak.

A délelőtti, 4 órás körözést Esteban Ocon (Renault) zárta a 2., Lance Stroll (Racing Point) pedig a 3. helyen, megelőzve az AlphaTauri orosz pilótáját, Daniil Kvyatot.

A legszorgalmasabb Max Verstappen és a Red Bull volt délelőtt: a fiatal pilóta 86 körig jutott az RB16-os kódjelű autóval, jelenleg pedig 1,9 másodperces hátrányban az 5. helyen áll.

A pénteki nap eddig nem alakul jól a Ferrari számára: Sebastian Vettel ugyan szorgalmas volt délelőtt, ám 40 kör után autója megállt a pályán, előcsalogatva ezzel a piros zászlókat.

Később kiderült, a Ferrari SF1000-es versenyautójában a V6-os erőforrás adta meg magát, amit most visszaküldenek Maranellóba. Vettel egy motorcsere után délután várhatóan folytathatja a körözést.

A délelőtt során még egy alkalommal kellett piros zászlóval megszakítani a körözést: Nicholas Latifi alatt állt meg a Williams.

A tesztnap végén természetesen jelentkezünk majd részletes beszámolónkkal.

A délelőtti eredmények:

Hirdetés

Forrás: F1
Forrás: Pirelli

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

F1-es teszt: Bottas az élen, motorhiba a Ferrarinál
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!