2020-ban Rióba költözik az F1-es Brazil Nagydíj! - F1VILÁG.HU

2020-ban Rióba költözik az F1-es Brazil Nagydíj!

HIRDETÉS
2020-ban új helyszínen, Rióban rendezik majd meg a Forma-1-es Brazil Nagydíjat – jelentette be Jair Bolsonaro brazil elnök.
Fotó: McLaren

A brazíliai verseny jelenlegi helyszínéül szolgáló Interlagos összesen eddig 36 alkalommal látta vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét – először 1973-ban látogatott ide a Forma-1, 1990 óta pedig kihagyás nélkül itt rendezik a Brazil Nagydíjat.

A versenypálya jövője azonban igencsak bizonytalanná vált az elmúlt időszakban, Jair Bolsonaro brazil elnök pedig szerdán elárulta, a verseny már jövőre új helyszínre költözik.

Bolsonaro egy sajtótájékoztatón jelentette be, megállapodást írtak alá Rio de Janeiro kormányzójával, Wilson Witzellel, valamint polgármesterével, Marcelo Crivellával egy vadonatúj versenypálya felépítéséről.

Az aszfaltcsík Rió nyugati részén, a Deodoro nevű kerületben épül majd meg, a tervek szerint pedig már az idei év vége előtt befejezik a konstrukciós munkálatokat. A versenyhelyszín privát forrásokból épül majd meg.

„Az F1 menedzsmentje úgy határozott, hogy megtartja a brazíliai nagydíjat, de Sao Paulo, mint helyszín kivitelezhetetlenné vált az esemény állami támogatása, illetve az ott fennálló adósság következtében” – mondta a brazil elnök.

„Az új versenypályát 6-7 hónap alatt felépítik. A szállodai szektor boldog lesz, akárcsak a gazdasági szektor, hiszen 6-7 ezer munkahelyet teremtünk. Ez jó Rio de Janeirónak és Brazíliának egyaránt.”

Bolsonaro aztán egy Twitter-üzenetben többet is elárult, itt azt írta: „A választásokon aratott győzelmünket követően a Forma-1 – mely jó eséllyel távozott volna Brazíliában – nemcsak marad az országban, de egy új versenypályát is építünk Rióban, ami Ayrton Senna nevét viseli majd.”

„Ennek köszönhetően ezernyi munkahelyet teremtünk, mely a gazdaság és a populáció javára válik.”

Korábban egyébként volt már Brazil Nagydíj Rióban: a Jacarepagua faluhoz közeli pálya 1978 és 1989 között 10 F1-es versenynek adott otthont, az utolsó kettőt egyébként épp Ayrton Senna nyerte meg.

Hirdetés

Az új versenypályát Hermann Tilke tervezi, és MotoGP-versenyeket is rendeznének rajta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!