2027-ig biztosan lesz Forma-1-es Osztrák Nagydíj! - F1VILÁG.HU

2027-ig biztosan lesz Forma-1-es Osztrák Nagydíj!

HIRDETÉS
2027-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny Ausztriában, a száguldó cirkusz vezetősége ugyanis nemrégiben meghosszabbította a Red Bull Ring szerződését.
The empty grandstands during the Formula 1 Rolex Grosser Preis von Osterreich 2020, Austrian Grand Prix from July 02 to 05, 2020 on the Red Bull Ring, in Spielberg, Austria - Photo Florent Gooden / DPPI

Ausztria hosszú szünet után 2014-ben került vissza a Forma-1-es versenynaptárba, a felújított Red Bull Ring pedig azóta minden évben vendégül látja a száguldó cirkusz mezőnyét. Az idei versenyre már most elkelt minden jegy, a június 30. és július 2. között megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjra több mint 300 ezer nézőt várnak.

A pálya eddigi szerződése az idei évre szólt csak, ezt azonban végül négy évvel meghosszabbították, így 2027-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny a Red Bull Ringen.

„Az Osztrák Nagydíj tökéletes keveréke a kihívást jelentő pályának, a gyors versenyzésnek, és a csodás környezetnek, szóval nagyon örülök annak, hogy az új megállapodásunk keretében legalább 2027-ig visszatérünk a Red Bull Ringre” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

„Spielbergbe való visszatérésünk 10. évfordulóját ünnepeljük idén, és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki kivette a részét a hosszabbításból, főleg a promóternek, a Red Bullnak. És egyúttal szeretnék tisztelegni Dietrich Mateschitz előtt szerelme, szenvedélye és víziója iránt, amit a Forma-1 felé tanúsított, és mely lehetővé tette, hogy ez az esemény mindvégig sikeres legyen.”

Idén egyébként tavalyhoz hasonlóan sprintfutamot is rendeznek majd az Osztrák Nagydíjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!