30 lóerővel erősebb lesz a Ferrari? Az új csapatfőnök szerint ez „vicc”!  - F1VILÁG.HU

30 lóerővel erősebb lesz a Ferrari? Az új csapatfőnök szerint ez „vicc”! 

HIRDETÉS
A Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vassuer „viccnek” nevezte azokat a pletykákat, melyek szerint az olasz istálló 2023-ra mintegy 30 lóerős fejlődést tudott elérni V6-os erőforrásával.
Carlos Sainz Ferrari

A patinás olasz istálló tavaly igencsak megszenvedett motorja megbízhatóságával, mely miatt egész egyszerűen képtelen volt a maximális teljesítményen használni azt. Úgy hírlik, a Ferrari már tavaly, idény közben jelentős előrelépést tudott elérni ezen a téren, a tél folyamán pedig ugyancsak kőkeményen dolgoztak a problémák megoldásán.

Az olasz sajtóban éppen ezért már hetekkel ezelőtt arról cikkeztek, a Ferrari jóval több lóerőt tud majd kisajtolni V6-os erőforrásából, mint 2022-ben, és az idei motor akár 30 lóerővel is többet tudhat. A Ferrari új csapatfőnöke, Fred Vasseur viszont csak nevetni tud ezeken a pletykákon.

„Ami a motort, illetve a számokat illeti… Nem tudom, honnan jöttek ezek a számok, de ez egyszerűen csak egy vicc” – mondta a szakember újságíróknak nyilatkozva, aki azt ugyanakkor megerősítette, hogy valóban sikerült előrelépéseket tenniük V6-os erőforrásukkal.

„Sikerült előrelépnünk az erőforrással, de ez csak a megbízhatóságra vonatkozik. Úgy gondolom, tavaly a teljesítménnyel egyáltalán nem volt probléma, a gondot a megbízhatóság jelentette, az elsődleges cél pedig ennek orvoslása. Eddig úgy tűnik, rendben van a dolog, de egészen más perspektívát jelent a valóság a versenypályán.”

„Azt gondolom, van pár probléma, amivel megszenvedett a csapat, és a Ferrari részéről ez nemcsak a megbízhatóságból ered, hanem a pattogásból és a vibrációból is. Bahreinben mindenki sokkal tisztább képet kap majd.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!