5 éve volt Bianchi tragikus balesete

Jules Bianchi (FRA) Marussia F1 Team MR03. 25.07.2014. Formula 1 World Championship, Rd 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Practice Day.
Fotó: Marussia F1 Team
Napra pontosan 5 éve, a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett tragikus kimenetelű balesetet Jules Bianchi.

A francia versenyző 2014. október 5-én a szuzukai versenyen a vizes pályán elveszítette uralmát versenyautója felett, és egy másik autó mentésében segédkező munkagépnek csapódott.

Az akkor 25 esztendős versenyző súlyos sérüléseket szenvedett, a baleset után pedig hónapokig mesterséges kómában tartották. Sérüléseibe végül 2015. július 17-én halt bele.

A tragikus októberi napról jó barátja, egyben keresztfia, a ma már a Ferrari F1-es csapatánál versenyző Charles Leclerc is megemlékezett közösségi oldalain.

„5 év telt el a horribilis szuzukai nap óta… Vasárnap utazom Japánba, és soha nem könnyű visszatérni erre a pályára a történtek után. De mindig megőrzünk az emlékezetünkben. Mindent beleadok majd jövő hétvégén” – írta az Instagramon közzétett közös fotó mellé a monacói.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!