A bokszutca falára száműzik az operatőröket

A Magyar Nagydíjtól kezdődően kizárólag a bokszutca falán dolgozhatnak majd televíziós szakemberek azt követően, hogy Mark Webber elszabadult kereke múlt hétvégén, Németországban megsebesített egy kameramant.


A Magyar Nagydíjtól kezdődően kizárólag a bokszutca falán dolgozhatnak majd televíziós szakemberek azt követően, hogy Mark Webber elszabadult kereke múlt hétvégén, Németországban megsebesített egy kameramant.

Paul Allent törött bordákkal és kulcscsonttal, valamint agyrázkódással szállították kórházba, miután a vasárnapi Német Nagydíjon a Red Bull Racing szerelői nem tudták megfelelően rögzíteni Mark Webber versenyautójának jobb hátsó kerekét, ami eltalálta a Formula One Management (FOM) szakemberét.

A jelenlegi szabályok értelmében a versenyek és az időmérők során maximum hat operatőr dolgozhat a bokszutcában, míg a bokszutca falán hat fotós tevékenykedhet.

A három hét múlva esedékes Magyar Nagydíjtól kezdődően viszont már a TV-s szakemberek is csak innen dolgozhatnak.

„Szoros kapcsolatban vagyok azokkal, akik foglalkoznak ezzel a dologgal” – mondta a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone.

„Szörnyű ezt mondani, de az ilyen dolgok bizony megtörténnek. Rengeteg szerelő dolgozik a bokszban, egy elszabadult kerék pedig bárkit eltalálhat közülük. A kameraman rossz időben rossz irányba nézett. A jövőben az összes operatőrünk csak a bokszutca faláról dolgozhat.”

A jövő évtől kezdődően ráadásul a bokszban dolgozó valamennyi szerelőnek kötelező lesz védőfelszerelést viselnie, a csapatok szerint pedig ezt a szigorítást ki kellene terjeszteni mindenkire, aki a bokszutcában tevékenykedik a versenyek során.

Amikor Ross Brawnt, a Mercedes csapatfőnökét arról faggatták, véleménye szerint kötelezővé kellene-e tenni a sisak viselését mindenki számára, így felelt: „A látottak alapján azt gondolom, igen.”

„A bokszban mindenkinek sisakot kellene viselnie. Minden bizonnyal felül kell vizsgálni ezt a dolgot.”

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner egyetért Brawnnal, véleménye szerint is javítani kellene a bokszutcai biztonságon.

„Ezekben az autókban rengeteg energia van, és ez egy időszerű emlékeztető arra, hogy a dolgok bizony rosszul is elsülhetnek” – mondta.

„A szerelőknek biztonsági felszerelést és sisakot kell viselniük, és talán itt az ideje annak, hogy a többi személyre is kiterjesszék mindezt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS