A csapatfőnök kritikája a Ferrarinak: Ne hazudjunk magunknak!  - F1VILÁG.HU

A csapatfőnök kritikája a Ferrarinak: Ne hazudjunk magunknak! 

A Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint egyértelműen változtatnia kell a csapatnak, ha az élmezőnyben szeretne harcolni a világbajnoki címért: nemcsak teljesítményben kell javulniuk, de egyéb területeken is más hozzáállást vár.

A Ferrarinak Szaúd-Arábiában sem sikerült kihívást jelentenie a Red Bull számára, de nemcsak ők, hanem Fernando Alonso az Aston Martinnal, valamint a két Mercedes is legyőzte az olasz istállót. A csapatfőnök természetesen csalódott az eredmény miatt, hiszen bíztak benne, hogy Bahrein után erősebb lehet a versenytempójuk. 

A kérdésre, mi lenne az első dolog, amit kérne a mérnököktől, Vasseur így válaszolt: „Hogy ne hazudjunk magunknak. A legfontosabb dolog az ilyen szituációkban, hogy tudjuk, mi az, ami jól megy, és mi az, amit rosszul csinálunk. De ne beszéljünk marhaságokat magunknak. Változtatnunk kell. Meg kell értenünk, hogy hol vagyunk rosszak, és nyomnunk kell. Nem elég az, hogy beszélünk, így nem leszünk gyorsabbak“ — mondta. 

 

Számomra elég világos a kép. Az autóban lévő potenciál jó, de ez nem elég a Red Bullhoz képest, mert nem tudjuk minden egyes alkalommal kihozni belőle a maximumot“ — folytatta a szakember. 

A csapatfőnök szerint a fő probléma Szaúd-Arábiában az volt, hogy a Ferrari ismét a gumikezeléssel küszködött: különösen a kemény keverékeken hiányzott a tempó. 

„Az első etap elég jól ment, Charles remekül felzárkózott, de a lágyakon volt“ — magyarázta Vasseur. „Carlos a közepesekkel erős tempót ment az első etapban a többiekhez képest, de a keményekkel elvesztünk. Ez az, ahol meg kell értenünk, hogy mi a fő probléma. Ha valahol fejlődnünk kell, akkor az világos, hogy a különböző keverékek kezelése.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A csapatfőnök kritikája a Ferrarinak: Ne hazudjunk magunknak! 
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!