Friss hírek

A csapatok bíznak a megállapodásban

A forma-1-es csapatvezetők abban bíznak, még a Brazil Nagydíjra tervezett találkozó előtt sikerül véget vetni a források korlátozására vonatkozó egyezmény (RRA) körül kirobbant vitáknak.


A forma-1-es csapatvezetők abban bíznak, még a Brazil Nagydíjra tervezett találkozó előtt sikerül véget vetni a források korlátozására vonatkozó egyezmény (RRA) körül kirobbant vitáknak.

A Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezete (FOTA) az eredeti tervek szerint a múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíj ideje alatt ülésezett volna, az összejövetelt azonban végül logisztikai nehézségekre hivatkozva elhalasztották.

Hirdetés
 

Habár emiatt ismét olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint továbbra sincs egyetértés a szövetségen belül, a McLaren Mercedes csapatfőnöke, egyben a FOTA elnöke, Martin Whitmarsh úgy nyilatkozott, a helyzet közel sem olyan súlyos, mint amilyennek néhányan megpróbálják beállítani.

„Azt gondolom, ha odamennek minden csapathoz és megkérdezik, hogy véleményük szerint a kontrollálni kell-e a költségeket a Forma-1-ben, mindenki azt mondja majd, hogy igen. Mint ahogy arra is igennel felelnének, ha azt kérdeznék tőlük, megfelelő dolgokat próbálunk-e jelen pillanatban tisztázni” – fogalmazott a szakember.

„Muszáj jóindulattal hozzáállnunk az efféle dolgokhoz, nem szabad mindig csak azt mondanunk, hogy ’ó, ez azt jelenti, hogy ők akkor csalnak.’”

A Sauber istálló ügyvezetője, Monisha Kaltenborn biztos abban, hamarosan sikerül megkötni a megfelelő kompromisszumokat, így rövid idén belül ismét béke honol majd a FOTA szervezetén belül.

„Úgy gondolom, ez a célunk, és mindannyian erre törekszünk” – fogalmazott a szakember.

„De minden attól függ, hogy végül miben sikerül megállapodni. Lehet, hogy mindannyian egyetértünk, de lehet, hogy csak néhányan, és talán egy harmadik fél is érintett lesz a dologban. Minden nagyon nyitott momentán.”

„Ami fontos, hogy leüljünk és megpróbáljuk az alapdolgokban egyetértésre jutni. Biztos vagyok benne, hogy így vagy úgy, de sikerül megállapodnunk, mert ez egy túl fontos téma.”

A Lotus Renault GP-t irányító Eric Boullier úgy véli, az RRA-val kapcsolatos döntés kulcsfontosságú lehet a FOTA jövője szempontjából.

„Azt hiszem, van egy megoldásra váró probléma, ami nem más, mint az RRA. Át kell gondolnunk azt is, miképp tudjuk megosztani a felelősséget a FOTA kapcsán, főleg akkor, ha bizonyos döntésekkel nehéz helyzetbe kerülhetünk” – magyarázta a francia szakember.

„Szerintem már majdnem rendben vagyunk, hiszen egyre többen állnak elő javaslataikkal, hogy megvitassuk azokat.”

„Kissé újra kell gondolnunk az FOTA státuszát is, távol kell tartani magunkat az ilyen kényes vitáktól. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a FOTA konstruktív eszköz minden csapat számára.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint az elkövetkező napokban sok minden eldőlhet.

„Azt hiszem, mindannyian tudják, hogy mi is javaslattal álltunk elő, mint ahogy a Red Bull is – utóbbit akkor kaptam meg, amikor Abu Dhabiba repültem. Az RRA nagyon fontos elem a sportág jövője szempontjából, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy hatásos” – nyilatkozta Domenicali.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A csapatok bíznak a megállapodásban
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!