A Ferrari elismerte, aggódik a teljesítmény miatt - F1VILÁG.HU

A Ferrari elismerte, aggódik a teljesítmény miatt

HIRDETÉS
Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint az olasz istálló egyelőre lemaradásban van legfőbb riválisaikhoz, a Red Bullhoz és a Mercedeshez képest.

A Ferrari a tavalyi szezonban magabiztosan kezdte a téli teszteket, ám a hidegzuhany a szezonnyitón érkezett számukra, amikor kiderült, a Mercedes utolérte őket, és a teszten mutatott előnyük semmivé lett. 

Az idei évben a teszteken egyelőre nincsenek a Mercedes nyomában, ráadásul pénteken motorprobléma is hátráltatta őket, ami miatt erőforrást kellett cserélni Vettel autójában.

„Nem vagyok olyan magabiztos, mint tavaly, a többiek ugyanis gyorsabbak nálunk jelen pillanatban” – mondta Binotto határozottan.

„Hogy mennyivel gyorsabbak, azt nehéz megítélni, átnézzük majd az adatokat a következő napokban, de nem gondolom, hogy jelen pillanatban vagyunk olyan gyorsak, mint ők.”

A csapatfőnök elismerte, hogy egyáltalán nem nyugodtak a jelenlegi helyzetük miatt, ám mindent megtesznek, hogy a teszteken gyűjtött adatok alapján fejleszteni tudják a Ferrarit. 

Hogy aggódunk-e? Határozottan igen – mivel nem vagyunk annyira gyorsak, mint szeretnénk. De még túl korai lenne megfogalmazni és megérteni ezeket az aggodalmakat” – mondta a szakember. 

„Ez a három nap nagyon fontos volt számunkra, mert legalább összegyűjtöttük az adatokat, hogy világos képet kaphassunk, és jobban megértsük a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari elismerte, aggódik a teljesítmény miatt
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!