A Ferrari-elnök kijelentette, nem mondtak le a vb-címről! - F1VILÁG.HU

A Ferrari-elnök kijelentette, nem mondtak le a vb-címről!

HIRDETÉS
Nehezen indult a 2023-as Forma-1-es idény a Ferrari csapata számára, az olasz istálló elnöke, John Elkann azonban azt mondja, a céljuk nem változott, meg akarják nyerni a világbajnokságot.
FERRARI F1 GP AUSTRALIA DOMENICA 02/04/2023 credit @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari

Azt követően, hogy a Ferrari tavaly igazán nagyot tudott előrelépni a teljesítmény tekintetében, Maranellóban abban bíztak, 2023-ban már méltó ellenfelei lehetnek a Red Bullnak a világbajnoki címért zajló küzdelemben. A szezon első három versenye azonban kiábrándító eredményeket hozott, a Ferrari pedig mindössze 26 pontot szerzett. A patinás olasz istálló jelenleg a 4. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, lemaradása 97 pont a listavezető Red Bull Racinggel szemben.

A csapatnál természetesen kőkeményen dolgoznak azon, hogy felálljanak a padlóról, Fred Vasseur csapatfőnök pedig a napokban azt mondta, továbbra is élvezik a Ferrari felső vezetésének bizalmát.

„A hangulat a csapatnál hihetetlenül jó az eredményekhez képest. Szerintem mindenki nagyon motivált, nagyon fókuszált. A versenyzők is nagyon támogatnak bennünket. Ha a kérdés a Johnnal [Elkann] vagy Benedettóval [Vigna] való kapcsolatra vonatkozott, higgyenek nekem, az is nagyon pozitív. Persze kétségtelen, hogy nem olyan eredményeket értünk el, mint vártuk, de mindannyian együtt dolgozunk azért, hogy javítsunk a helyzeten” – mondta Vasseur.

Most a Ferrari elnöke, John Elkann nyilatkozta azt, a nehéz idénykezdet ellenére a céljuk továbbra is a világbajnoki cím.

„Az elmúlt évben jelentősen javítani tudtunk a teljesítményünkön. De a célunk a világbajnoki cím megszerzése, és az is marad! Fred arra összpontosít az egész csapattal együtt, hogy elérje ezt a célt” – mondta a szakember.

A Forma-1-es világbajnokság április végén az Azeri Nagydíjjal folytatódik majd Bakuban. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!