Friss hírek

A Ferrari keresi a megoldást a vezérigazgatói posztra

Továbbra sincs még új vezérigazgatója a Ferrarinak, John Elkann, a maranellóiak elnöke viszont azt mondja, arra törekednek, hogy a lehető legjobb megoldást válasszák a jövőre nézve. A szakember azt mondja, alázattal folytatják a munkát, miközben tudják, elfogadhatatlan az az eredmény, amit az elmúlt szezonban elért a csapat.

A Ferrari 2007-ben, Kimi Räikkönen révén nyert utoljára egyéni világbajnoki címet a Forma-1-ben, míg tavaly F1-es története egyik leggyengébb szezonját produkálta: a Scuderia mindössze 6. lett a konstruktőrök versenyében, a szabályok stabilitása miatt pedig idén sem számít győzelemre.

Maranellóban viszont kőkeményen dolgoznak azon, hogy 2022-től visszatérjenek a győztesek útjára.

„A nagyszerű múlt még nem garancia a nagyszerű jövőre” – mondta John Elkann, a Ferrari elnöke a minap. „Rettentően elégedetlenek vagyunk az elmúlt időszak eredményeivel. Most pedig alázattal és elkötelezettséggel dolgozunk azért, hogy fordítsunk a helyzeten.”

A Ferrari tavaly 1000. F1-es futamát teljesítette, ráadásul hazai pályán, Mugellóban. A csapatnak viszont nem volt sok oka az ünneplésre a kiábrándító eredmények miatt, Elkann azonban akkor is kiemelte a Scuderia elképesztő történelmét.

„Mi vagyunk az egyetlen csapat, mely 1950-től kezdve az összes Forma-1-es idényben részt vett. Egyedülálló módon 16 konstruktőri és 15 egyéni világbajnoki trófeánk van 238 győzelemmel. A 2020-as egy nehéz idény számunkra, de meggyőződésem, hogy megfelelő szakembereink vannak ahhoz, hogy visszatérjünk a győztesek útjára.”

A Ferrari viszont decemberben újabb megoldandó feladattal találta szemben magát: azonnali hatállyal távozott posztjáról Louis Camilleri vezérigazgató, kinek utódlásáról még mindig nem döntöttek az olaszok. Egyes feltételezések szerint ennek egyik oka lehet, hogy az FCA és a PSA összefonódása miatt Elkannak egész egyszerűen nem volt még ideje ezzel a kérdéssel foglalkozni. A hírek szerint viszont vannak jelöltek, köztük van a Juventus futballcsapatának elnöke, Andrea Agnelli.

Az olasz sajtóban viszont pletykálnak arról is, Elkann a jövőben az elnöki teendők mellett a vezérigazgatói feladatokat is elláthatja, ahogy tette azt korábban Luca di Montezemolo, vagy Sergio Marchionne.

Egy telefonos médiakonferencián az elnök ezzel kapcsolatban röviden annyit mondott: „Még keressük a lehető legjobb megoldást a Ferrari vezérigazgatói posztját illetően. Ez egy kicsit több időbe telik, ennyi az egész.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!