Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Ferrari számára Vettel az igazi győztes

Védelmébe vette Sebastian Vettelt Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke: az olasz szakember számára egyértelműen a német pilóta volt a Kanadai Nagydíj győztese.

Megosztó döntést hoztak a versenybírák a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, amikor Vettelt 5 másodperces büntetéssel sújtották, ezzel megfosztva őt a győzelmétől. A négyszeres világbajnok szerint elfogadhatatlan döntés született, a futamot követően feldúltan szállt ki autójából. 

Binotto a futamot követően elmondta, Vettelnek esélye sem volt arra, hogy másképp jöjjön ki abból a helyzetből, így nem érti, miért kapott büntetést. 

„Mi nyertünk ma” – nyilatkozta Binotto a Skynak a versenyt követően. „Őszintén úgy gondolom, hogy mi voltunk a leggyorsabbak a pályán, és ez fontos.”

„Ha megnézzük a közönséget, akkor látjuk, hogy mindenki úgy gondolja, Sebastian nem tudott volna mást tenni abban a helyzetben. Amikor kiment, a határon autózott minden egyes körben, minden egyes kanyarban. Szóval hibázott, de a gumik határán voltunk. És nyilvánvalóan, amikor visszajössz a pályáról, nincs tapadásod. A füvön volt, semmit nem tudott tenni, ez történt.”

Binotto hozzátette, Vettelnek eszében sem volt Hamiltont hátráltatni abban a helyzetben – arra koncentrált, hogy ő ne ütközzön a falnak.

„Nem gondolom, hogy rossz szándéka volt azzal, amit tett. Egész futamon elöl volt, ő látta meg először a kockás zászlót, számunkra ő a morális győztes.”

A csapatfőnök azonban a hétvége pozitívumait is látja, és örül, hogy a Ferrari végre bizonyított a pályán.

„És még fontosabb, hogy csapatként bizonyítottuk, hogy versenyképesek tudunk lenni. Még mindig nagyon sok verseny van hátra, most még nagyobb lendülettel megyünk tovább. Tudjuk, hogy vannak gyenge pontok, de a szezonnak nincs vége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!