Friss hírek

A Ferrari verhetetlen volt az új orrkúppal Barcelonában

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa majd’ három teljes másodpercet vert a többiekre az e heti tesztek nyitónapján Barcelonában, ahol az olaszok először vetették be élesben, régóta híresztelt radikálisan új orrkúpjukat.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa majd’ három teljes másodpercet vert a többiekre az e heti tesztek nyitónapján Barcelonában, ahol az olaszok először vetették be élesben, régóta híresztelt radikálisan új orrkúpjukat.

Massa 1:18.339-s idejével 2,7 másodpercet adott a Honda tesztpilótájának, Alexander Wurz-nak, aki hozzá hasonlóan szintén a Bridgestone új keverékű slick abroncsaival futott.

A barcelonai teszten résztvevő csapatok többsége számos újítással készült az e heti tesztre, melyet első alkalommal a két hét múlva megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon vet majd be élesben.

A Ferrari végre bemutatta régóta híresztelt, radikálisan új orrkúpját, melynek felső részén egy “alagút” található, míg a McLaren egy új hátsó szárnnyal készült, ami már megfelel a 2009-es szabályoknak. Eközben a Renalult számos újítást tesztelt, beleértve egy első új szárnyelemet.

A McLaren tesztpilótája, Pedo de la Rosa, aki szintén kipróbálta a sima felületű gumikat, csak a harmadik helyen végzett, több mint három másodperccel lemaradva Massától. A spanyol volt egyébként a mai nap legaktívabb versenyzője a maga 113 megtett körével.

Az összes csapat kilenc szett slick gumit kapott a Bridgestone-tól az eheti tesztre, amely tovább folytatja a felkészülést a 2009-es szezonra, mikor bevezetésre kerülnek a rovátka nélküli abroncsok a Forma-1-ben.

Nick Heidfeld (BMW) és Timo Glock (Toyota) kivételével az összes versenyző kipróbálta az új gumikat a mai tesztnapon.

Annak ellenére, hogy nem a slick gumikkal futott, Heidfeld a negyedik helyen végzett mindössze egy tizeddel lemaradva de la Rosától, akit Nelsinho Piquet követett az ötödik helyen a Renault-val.

Összesen négy alkalommal került elő a piros zászló a mai nap folyamán: Glock, Piquet, és Heidfeld megpördült, míg a Williams japán pilótája, Kazuki Nakajima kicsúszott a pályáról a délutáni tréningen.

Teszteredmények, Barcelona, 1. nap

 1. Massa     Ferrari       (B) 1:18.339  77
 2. Wurz     Honda        (B) 1:21.059  75
 3. de la Rosa  McLaren-Mercedes   (B) 1:21.566 113
 4. Heidfeld   BMW-Sauber      (B) 1:21.679 105
 5. Piquet    Renault       (B) 1:22.125  69
 6. Coulthard   Red Bull-Renault   (B) 1:22.197  59
 7. Nakajima   Williams-Toyota   (B) 1:22.431  72
 8. Glock     Toyota        (B) 1:22.590  92
 9. Liuzzi    Force India-Ferrari (B) 1:22.846  91

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!