A Ferrari vezérigazgatója biztos benne, Vasseur az, akire szükségük van - F1VILÁG.HU

A Ferrari vezérigazgatója biztos benne, Vasseur az, akire szükségük van

HIRDETÉS
A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna szerint egyértelmű, hogy Frederic Vasseur szerződtetése volt a megfelelő lépés az olasz Forma-1-es istálló számára.
VASSEUR Frederic (fra), Team Principal of Alfa Romeo Racing ORLEN, portrait during the Formula 1 Rolex Sakhir Grand Prix 2020, from December 4 to 6, 2020 on the Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain - Photo Antonin Vincent / DPPI

A maranellóiak kedden jelentették be, hogy a december végén távozó Mattia Binotto helyét az Alfa Romeótól érkező Fred Vasseur veszi át a csapatfőnöki pozícióban. A francia szakember jó ideje tevékenykedik már az autósportban, a GP2-es sorozatban annak idején Nico Rosberget és Lewis Hamiltont is bajnoki címhez segítette.

A Forma-1-ben 2016 óta dolgozik, akkor a Renault csapatfőnökeként dolgozott, majd 2017 júliusában vette át a Sauber irányítását Monisha Kaltenborn távozását követően.

Vasseur január 9-én kezdheti meg a munkát hivatalosan a Ferrarinál, Benedetto Vigna pedig biztos benne, jó döntést hoztak.

„Nagy örömmel üdvözöljük Fred Vasseurt, mint csapatfőnökünket a Ferrarinál” – fogalmazott az olasz gyártó vezérigazgatója. „Karrierje során képzett mérnökként sikeresen tudta kombinálni technikai erősségeit azon képességével, hogy a legjobbat hozza ki versenyzőiből és csapataiból.”

„Ez a hozzáállás és vezetői képesség az, amire szükségünk van ahhoz, hogy a Ferrari újult erővel folytathassa.”

Utoljára 2006-ban volt francia csapatfőnöke a Ferrarinak, akkor Jean Todt szolgált a Scuderiánál – egészen 1996 óta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!