A Forma-1-es versenyzők is nemet mondanak a háborúra! - F1VILÁG.HU

A Forma-1-es versenyzők is nemet mondanak a háborúra!

HIRDETÉS
Az Ukrajnában kirobbant háború ellen álltak ki a második előszezoni teszt előtti napon a Forma-1 versenyzői.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 09: F1 drivers pose with a banner promoting peace and sympathy with Ukraine prior to F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 09, 2022 in Bahrain, Bahrain. Red Bull Racing (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A királykategória pilótái is döbbentek figyelték a híradásokat az elmúlt hetekben, Sebastian Vettel, a száguldó cirkusz korábbi négyszeres bajnoka pedig már korábban jelezte, a történtek miatt biztosan nem állna rajthoz Oroszországban.

Nos, azóta az F1 is lépett az ügyben: törölte a szeptemberre tervezett Orosz Nagydíjat, egyúttal leszögezte, a jövőben sem térnek majd vissza az országba.

A Forma-1-es versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) tagjai szerdán, a második előszezoni teszt helyszínén, Bahreinben álltak össze egy fotó erejéig, hogy a háború ellen tüntessenek.

A fotón az idei mezőnyből csak Lewis Hamilton és Kevin Magnussen nem szerepel: előbbi versenyző még épp úton volt Bahreinbe a fénykép elkészültekor, míg a Haas pilótája ugyancsak nem volt ott a versenypályán, hiszen csak tegnap derült ki, hogy idén rajthoz állhat a száguldó cirkuszban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!