Friss hírek

A Forma-3-ban folytatja Leclerc öccse

ADAC F4 Germany Championship: LECLERC Arthur of the Sauber Junior Team, celebrating victory with his brother LECLERC Charles (mco), during the 2019 Formula One World Championship, Germany Grand Prix from July 25 to 28, in Hockenheim, Germany - Photo Florent Gooden / DPPI
A Forma-3-as sorozatban folytatja szereplését 2021-ben Arthur Leclerc, a Forma-1-ben a Ferrari versenyzőjeként szereplő Charles Leclerc öccse.

A monacói versenyző a Prema színeiben debütálhat majd a szériában, az olasz csapathoz még idén csatlakozott.

„Örömmel jelenthetem be, hogy jövőre a Prema színeiben az FIA F3-as sorozatában folytatom” – mondta Arthur Leclerc.

„Szereztem már némi tapasztalatot a csapattal, hiszen ez lesz a második évem velük, és különleges kapcsolatot alakítottunk ki. Egy teljesen új kihívás vár rám, sokkal több versenyző lesz a rajtrácson, és a hétvége formátuma is nagyon izgalmasnak tűnik! Alig várom, hogy elkezdődjön az idény!”

Ez lesz az ifjú Leclerc negyedik szezonja formaautós sorozatokban: a gokartos évek után, 2018-ban a francia F4-es bajnokságban debütált, majd az ADAC Forma-4-es sorozatában folytatta. Mindkét szériában futamgyőztes lett, idén pedig a régiós F3-as bajnokságban legeredményesebb idényét produkálta.

Arthur Leclerc bátyja, Charles szintén versenyzett a Prema csapatánál: 2017-ben velük szerezte meg a bajnoki címet a Forma-2-es sorozatban.

Bátyjához hasonlóan ő is tagja a Ferrari akadémiájának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!