A Haas nyitott az Alfa Romeo érkezésére, ám egyezség még nem született - F1VILÁG.HU

A Haas nyitott az Alfa Romeo érkezésére, ám egyezség még nem született

A Haas Forma-1-es csapata tagadja, hogy 2024-re szponzori megállapodást kötött az Alfa Romeóval, azt azonban Günther Steiner nem titkolja, hogy nyitottak lennének egy együttműködésre.

A múlt hétvégi Monacói Nagydíj során röppent fel egy sajtóhír, amely szerint a Haas és az Alfa Romeo előrehaladott tárgyalásokat folytat egymással, így hamarosan megérkezhet a bejelentés a két fél együttműködéséről. Bár az Alfa Romeo útjai idén év végén külön válnak a Sauberrel, arról még nincs szó, hogy máris az amerikai Forma-1-es csapathoz igazoltak volna. Ezt Günther Steiner, a Haas csapatvezetője szögezte le Spanyolországban.

„Ezzel már sokan megkerestek, de az Alfa Romeo egyelőre nem tartozik közéjük. Nyilván felmérik a lehetőségeiket, így hozzánk is eljöttek. Egy bemutatkozásról volt szó, semmi másról. Korábban soha nem találkoztam a vezérigazgatójukkal, itt mutattak be minket egymásnak. Csak beköszönt, ennyi történt. Nem tudom, mihez fognak kezdeni.”

A Haas tavaly ősszel írt alá egy jelentős üzleti együttműködést a MoneyGram pénzügyi szolgáltatóval, ami ezzel a csapat névadó szponzorává lépett elő. Hogy az istálló készen áll-e új névadó érkezésére, esetleg a Haas nevet is elhagyná a megfelelő összeg ellenében, arra Steiner az alábbi módon reagált.

„Erre nincs válaszom, mert Gene-nel [Haas, csapattulajdonos] soha nem beszéltünk erről. Nem vár minket ajánlat az asztalon, így nem is gondolkoztam ezen. Így is van elég dolgom” – árulta el Steiner, majd hozzátette, az eddigiek alapján az Alfa Romeo szándéka nem egyértelmű a számára.

„Az én benyomásom az, hogy a saját lehetőségeiket mérik fel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!