A Marussia szívesen megtartaná versenyzőit, de... - F1VILÁG.HU

A Marussia szívesen megtartaná versenyzőit, de…

Szívesen megtartaná jelenlegi versenyzőit, Jules Bianchit és Max Chiltont a Marussia Forma-1-es csapata, a gárda sportigazgatója, Graeme Lowdon azonban elárulta, más lehetőségeket is számításba kell venniük.


Szívesen megtartaná jelenlegi versenyzőit, Jules Bianchit és Max Chiltont a Marussia Forma-1-es csapata, a gárda sportigazgatója, Graeme Lowdon azonban elárulta, más lehetőségeket is számításba kell venniük.

Az orosz alakulat idén két újonccal vágott neki a Forma-1-es bajnokságnak, ami igencsak merész vállalkozásnak bizonyult, ám végül mind Jules Bianchi, mind Max Chilton megbirkózott a kihívásokkal.

Jó esélyük van tehát arra, hogy jövőre is a Marussiánál folytatják autóversenyzői pályafutásukat, Graeme Lowdon azonban rámutatott arra, a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű.

„A jövő évvel kapcsolatban az egyik legfontosabb dolog, hogy komoly technikai kihívás vár az összes csapatra” – mondta a szakember a Sky Sports Online-nak.

„Nagyon sok minden új lesz, és azt hiszem, elég nagy biztossággal állítható, hogy egy tapasztalattal rendelkező páros előnyt jelentene a csapat számára.”

„Általában mindig volt egy tapasztalt pilótánk, mellé pedig beültettünk egy fiatal versenyzőt, idén viszont két újoncnak adtunk lehetőséget, akik hihetetlenül jó munkát végeztek eddig.”

„Szóval azt gondolom, kijelenthetjük, hogy jó lenne megtartani ezt a párost a jövő évre is.”

Ha a Marussia jövőre is a Bianchi – Chilton párossal szállna harcba a Forma-1-ben, a csapat történetében először fordulna elő, hogy megtartaná versenyzőit egy újabb idényre. Miután azonban az anyagiak nagyon komoly szerepet játszanak a döntésben, az istállónak alaposan meg kell fontolnia, milyen utat választ.

„Mint oly’ sok mindent a Forma-1-ben, nem tudjuk kontrollálni az összes változót, szóval még várnunk kell, aztán majd meglátjuk.”

„Amíg nem tudjuk véglegesíteni és bejelenteni versenyzőpárosunkat, addig vannak más lehetőségek is, melyeket meg kell vizsgálnunk.”

A Marussia nagy reményekkel várja a következő szezont: az orosz kiscsapat 2014-ben már a Ferrari motorjaival folytatja a versenyzést, jelenlegi partnere, a Cosworth ugyanis kivonul a Forma-1-ből.

„Nagyon várjuk a jövő évet, és nagyon sok pozitívum már a helyén van. A jövő évi fejlesztések a tervek szerint haladnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!