A McLaren-főnök már első munkanapjától kezdve harcolt az új szélcsatornáért

Lando Norris, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
A McLaren Forma-1-es csapatának nemrég kinevezett új csapatfőnöke, Andreas Seidl elárulta, már az első naptól kezdve azon dolgozik, hogy a wokingi istálló egy új szélcsatornában folytathassa versenyautóinak fejlesztését.

Seidl május elején csatlakozott a McLarenhez, nemrég pedig az istálló bejelentette, hamarosan egy új, saját szélcsatornát épít, melyben F1-es versenyautóinak fejlesztése zajlik majd.

A McLaren jelenleg a Toyota kölni létesítményét használja, saját szélcsatornáját pedig elbontják, hogy helyére megépülhessen egy új, modern létesítmény. Az építkezés mintegy két évig tart majd.

„Az én misszióm, mellyel Zak [Brown] és a tulajdonosok bíztak meg, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megtaláljam, hol vannak a csapatunk gyengeségei” – mondta Seidl a Motorsport.com című lapnak.

„Az egyik azonnali téma a szélcsatorna volt. Erre mindenképpen szükség van, hogy az élmezőnyhöz akarunk csatlakozni. Szükség van egy modern szélcsatornára.”

A McLarennek 2018-ban is komoly problémát okozott az, hogy a szélcsatornában kapott értékek nem egyeztek azzal, amit a versenyautóval a pályán, valós körülmények között elértek. 2019-ben ezen a téren is sikerült jelentős fejlődést elérni.

Seidl elárulta, „van néhány terület”, melyen javítani kell a csapatnál az infrastruktúrát tekintve, ám a szélcsatorna megépítése a legfontosabb.

„Ez egy olyan kérdés, mellyel már az első munkanapomtól kezdve foglalkozom. Természetesen örülök annak, hogy a csapat tulajdonosai egyetértenek ezzel az állásponttal, és el is fogadták. Mert ez egy nagyszerű jel a csapaton belül.”

„Megerősítése annak, hogy a tulajdonosok komolyan gondolják, hogy a csapat visszatérjen az élre. És világos üzenet a külvilág számára is. Fontos például akkor is, amikor új szakembereket kívánunk szerződtetni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!