A McLaren vezetőjét nem érdekli a Red Bull „tündérmeséje” - F1VILÁG.HU

A McLaren vezetőjét nem érdekli a Red Bull „tündérmeséje”

HIRDETÉS
Alaposan megosztja a Forma-1-es mezőny csapatait a Red Bull túlköltekezésére kiszabott büntetés: a McLaren a Ferrari oldalán állva túl enyhének tartja azt, az Alpine viszont megfelelőnek érzi.
Andreas Seidl, Team Principal, McLaren

Az FIA által a Red Bullra kiszabott büntetésről – 7 millió dollár bírság és az aerodinamikai tesztelés 10%-os megvonása – a Ferrari a Mexikói Nagydíj hétvégéjén azt mondta, annak szinte semmilyen hatása nem lesz a szabályt sértő csapat teljesítményére a következő években. Hasonló álláspontra helyezkedtek a McLarennél is, Andreas Seidl szerint ez a büntetés nem semlegesíti azt az előnyt, amit a Red Bull a költséglimit túllépésével szerezhetett.

„Az pozitív fejlemény, hogy az FIA valóban jó munkát végzett az átvilágítással, és kiderítette, hogy kilenc csapat szabályosan járt el, egy viszont egyértelműen túllépte a limitet. Negatívum viszont, legalábbi az én szemszögemből nézve, hogy a büntetés nincs egy súlyban az elkövetett vétséggel. Csak azt remélem, hogy a jövőben szigorúbb büntetéseket alkalmaznak” – fogalmazott a McLaren csapatvezetője.

Christian Horner pénteken 50 perces sajtótájékoztató során részletezte a csapat vétségét és ezzel kapcsolatos álláspontját, amelyben egyebek mellett azt is elmondta, hogy a Red Bull számára drákói büntetésnek minősül a szankció, ugyanakkor a minél súlyosabb intézkedés mellett kardoskodó riválisoknak az sem lenne elég, ha fölgyújtanák a szélcsatornájukat.

„Nem hallgattam meg, de el tudom képzelni, hogy egy újabb óra tündérmese volt hallható, ilyesmi pedig nem érdekel” – mondta Seidl a Red Bull főnökének beszédéről, feltételezve, hogy Horner a saját csapatának vétségét és felelősségét igyekezett kisebbíteni.

Az Alpine csapatvezetője, Otmar Szafnauer szerint viszont az 1,8 millió dolláros vétség – amely az FIA jelentése szerint valójában csak valamivel több mint négyszázezer dollár lenne, ha a csapat megfelelően adja le a bevallását – nem olyan jelentős, hogy az az ügy további feszegetését érdemelné.

„Az alapján, amit olvastam és Christiantól hallottam, csak egy kicsivel lépték túl a határértéket” – mutatott rá Szafnauer. „De a túllépés az túllépés – minket azért zártak ki egy versenyről, mert fél kilogrammal a súlylimit alatt volt az autónk. Úgy érzem, ez a büntetés megfelelő és összhangban történt a lefektetett eljárási móddal. Örülök, hogy az FIA és a Red Bull meg tudtak állapodni és lezárták az ügyet – így teszünk mi is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!