A McLarent meglepte, hogy két csapat mennyivel többet fejlődött idén, mint a többiek - F1VILÁG.HU

A McLarent meglepte, hogy két csapat mennyivel többet fejlődött idén, mint a többiek

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának technikai igazgatója, James Key elismerte, meglepte őt az, hogy az idei szezon során a Red Bull és a Ferrari milyen jelentősen tudott javítani teljesítményén a többi istállóhoz képest.
Lando Norris, McLaren MCL36, leads Daniel Ricciardo, McLaren MCL36 from rear

2022-ben nagy kihívások előtt álltak a Forma-1 csapatai, hiszen a királykategória szabályrendszere teljesen átalakult. Miközben természetesen mindenki igyekezett egy meglehetősen meredek tanulási görbe mentén fejleszteni autóján, a 141,2 millió dolláros éves költési limit bizony komoly keretek közé szorította a mezőnyt.

Ehhez képest szemmel látható, hogy a két élcsapat, a Red Bull és a Ferrari el tudott lépni a többiektől, és autóikkal már-már a 2021-es versenygépek teljesítményét tudják nyújtani. James Key, a McLaren technikai igazgatója szerint ez lenyűgöző eredmény.

„Ami meglepett engem, hogy elméletben ugyanazzal a kasztniteljesítménnyel a 2022-es autóknak két másodperccel lassabbnak kellene lenniük a 2021-es autóknál, de nem ez a helyzet. Az autók most már nagyon közel vannak a 2021-es teljesítményszintekhez, egyesek el is érték azt, ami megmutatja, milyen minőségi csapatok vannak ebben a sportban” – mondta a szakember.

„Egy kicsit meglepett az, hogy két csapat hogyan tudott extra teljesítményt találni a többiekhez képest. Az év elején szorosabb volt a mezőny, de elkezdet szétnyúlni most. Azt kell mondjam, a Ferrari és a Red Bull kiváló munkát végzett azzal, hogy jobban ki tudta aknázni a regulákat. Ez is azt mutatja, hogy hiába van költségplafon, ha nagy csapat vagy kiterjedt infrastruktúrával, rengeteg tudással, és sok éven át módszeresen építkeztél, az még mindig sokat számít. A büdzsét tekintve kiegyenlített a mezőny, abban a tekintetben viszont nem, hogy honnan kezdtük – ez kiváló referenciapontot ad nekünk.”

A McLaren jelenleg az 5. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, 18 ponttal lemaradva az Alpine-tól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!