A megbízhatóságtól vár pontokat a Force India

Nagy lendületet adott a Force India Forma-1-es csapatának a mindenképpen váratlan ausztráliai kettős pontszerzés.


Nagy lendületet adott a Force India Forma-1-es csapatának a mindenképpen váratlan ausztráliai kettős pontszerzés.

A silverstone-i központú alakulat számára nehezen alakult a téli felkészülés, új autója csak az utolsó előszezoni teszten debütált február végén, Barcelonában.

Ennek ellenére a csapat mindkét versenyzője pontot szerzett a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon: Nico Hülkenberg hetedik, Sergio Pérez pedig tizedik lett.

„A csapat nehéz telet tudhat maga mögött, későn kezdtük el a tesztelést, de már az első perctől kezdve egy hihetetlenül megbízható autó állt rendelkezésünkre” – mondta Bob Fernley csapatfőnök-helyettes.

„Ebből pedig profitáltunk a versenyen. És jó volt a stratégiánk is, szóval a legtöbbet hoztuk ki a helyzetből. A csapatnak elégedettnek kell lennie, és mindenképpen pozitív, hogy pontokkal a tarsolyunkban térhettünk vissza a gyárba, hiszen ez javít a morálon is.”

A Force India főképp az autó megbízhatóságára fókuszált a télen, Fernley pedig abban bízik, mindez hozzásegíti majd a csapatot ahhoz, hogy a bajnokság korai versenyein további pontokat szerezzenek. Közben pedig már természetesen az istálló mérnökei dolgoznak az autó fejlesztésein is.

„Ez kell, hogy legyen a terv” – mondta a szakember.

„A következetesség sokat segített nekünk, és remélhetőleg ahol lehet, pontokat szerezhetünk még, amíg bevetjük az új fejlesztéseket. Utána pedig már remélhetőleg erőből is pontszerző helyeken zárhatunk.”

„Számítottunk incidensekre Melbourne-ben, bár talán nem olyan sokra, mint amennyi történt. Azonban ki kell használni ezeket a lehetőségeket is, és ebből a szempontból a csapat remek munkát végzett.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS