A Mercedes cáfolja, hogy a motorfőnök távozása miatt küszködnek - F1VILÁG.HU

A Mercedes cáfolja, hogy a motorfőnök távozása miatt küszködnek

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff cáfolja, hogy korábbi motorfőnökük, Andy Cowell távozásának köze van azokhoz a motorproblémákhoz, melyek mostanában sújtják a német gyártót.
2021 Turkish Grand Prix, Friday - Jiri Krenek Toto Wolff

Wolff az austini hétvégén maga ismerte el, műszaki gondokkal küszködnek, melyek okait még nem sikerült 100 százalékosan feltárni. Ez az oka annak is, hogy Valtteri Bottas a hétvégén már idei hatodik motorját koptatja, mely miatt 5 rajthelyes büntetést kap az Amerikai Nagydíjon.

A Mercedes motorrészlegének korábbi vezetője, Andy Cowell tavaly év közben távozott, helyét pedig Hywel Thomas vette át, aki már 2004 óta dolgozik a német gyártó motorokkal foglalkozó csapatában.

Arra a felvetésre, miszerint a Mercedes mostani küszködésének köze lehet ahhoz, hogy a korábbi motorfőnök elhagyta a csapatot, Wolff kifejtette, meggyőződése, hogy nem emiatt vannak megbízhatósági problémáik.

„Szervezetünk erőssége annak mélységében rejlik. Andy egyértelműen kivételes egyéniség, aki sokat tett a csapatért, de ugyanígy Hywel, és mellette mindenki más is” – mondta a szakember.

„100 százalékos bizodalmam van abban a struktúrában, amellyel ma rendelkezünk. A motorfejlesztés nem olyasvalami, ami egy éjszaka alatt történik. Hosszú felfutási ideje van annak, amikor a dolgok jól, vagy rosszul alakulnak.”

„Andy jelentősen kivette a részét múltbéli sikereinkből, de ugyanígy Hywel is, illetve mindenki más. Szóval kétlem, hogy rá tudunk mutatni egy olyan vezetőre, aki úgy döntött, távozik a szervezetünktől. Még mindig komoly erősségeink vannak házon belül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!