Friss hírek

A Mercedes elárulta, mi vezetett a bokszutcai káoszhoz

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, mi vezetett a Szahíri Nagydíjon történt óriási hibához, amikor is felcserélték George Russell és Valtteri Bottas abroncsait a kiállás alkalmával.

A két Mercedes az élről állt ki kerékcserére a második biztonsági autós periódus során az 59. körben – a csapat dupla kerékcserét próbált alkalmazni, azonban – mint utóbb kiderült – összecserélték a két pilóta kerekeit, így Russellnek a következő körben újra ki kellett állnia. 

Wolff elmesélte, mi vezetett a bakisorozathoz, ami miatt Russellt újra ki kellett hívni, Bottas pedig nem kapott új kerekeket. 

„Az történt, hogy amikor kihívtuk a bokszutcai személyzetet, akkor rádión szóltunk nekik, hogy hozzák ki a megfelelő gumikat. A garázs egyik oldala, George oldala, nem hallotta ezt. Volt egy rádiónk, ami nem működött, aztán a rossz srácok jöttek ki a rossz gumikkal.”

„Azonnal tudtuk, amikor Valtterinek nem voltak meg a gumijai, hogy az abroncsai George autóján vannak.”

„Valtteri régi gumijait visszatettük, amit levettünk, és tudtuk, hogy George-nak még egyszer ki kell állnia.”

Russell a plusz kiállás ellenére fel tudott zárkózni a 2. helyre, és Sergio Perezt üldözni kezdte a győzelemért, azonban ekkor egy lassú defekt miatt a csapat újra a bokszba hívta őt. 

„A lassú defekt valószínűleg amiatt volt, hogy túl sokszor hagyta el az ívet az előzések miatt. És hogy a győzelemre ekkor esélye lett-e volna? Nem tudom. Az előrejelzéseink szerint utolérte volna Sergiót és talán a DRS segített volna nekünk, de nem vagyok benne biztos [hogy nyert volna].”

„Sergio briliánsan versenyzett, briliáns futama volt és megérdemli a győzelmet, mert mi túl sokat hibáztunk és balszerencsések voltunk a defekttel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!