A Mercedes nem menti meg újra a Német Nagydíjat - F1VILÁG.HU

A Mercedes nem menti meg újra a Német Nagydíjat

HIRDETÉS
Még egyszer már nem áll szándékában megmentenie a Német Nagydíjat a Mercedesnek – ezt nyilatkozta még Hockenheimben Toto Wolff, a német gyártó motorsport-igazgatója.
2019 German Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A hockenheimi verseny jövője már tavaly is kérdéses volt, ekkor azonban a Mercedes úgy döntött, pénzt és energiát nem sajnálva mindent megtesz azért, hogy a Német Nagydíj az F1-es naptárban maradjon. A német gyártó a verseny fő támogatója lett az idei évre.

A Német Nagydíj hosszabb távú jövője viszont ezzel még nem biztosított, és jó esély van rá, hogy 2020-ban nem látogat Hockenheimbe a Forma-1-es mezőny.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke viszont újságíróknak – köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak – nyilatkozva vasárnap azt mondta, ezúttal már nem fogják tudni megmenteni a Német Nagydíjat.

„Az idei versenyt illetően próbált segíteni, amennyire csak tudtunk” – mondta a szakember.

„A tavaly aláírt együttműködés meglehetősen spontán volt, de nem tudjuk csinálni ezt folyamatosan. Emellett pedig azt gondolom, hogy nem szabad beleavatkoznunk a Forma-1 és a Liberty Media üzleteibe. Nekik kell eldönteniük, hogy hova menjünk, és hova ne menjünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!