Friss hírek

A Mercedes távozó motorfőnöke még nem tudja, hol folytatja

Andy Cowell, Managing Director, Mercedes AMG HPP
A szezon végén távozik posztjáról a Mercedes Forma-1-es csapatának motorfőnöke, Andy Cowell, azt azonban még ő sem tudja, hol folytatja pályafutását a továbbiakban.

Cowell 16 év után távozik a német gyártótól, ahol 2014 óta vezeti a Mercedes brixworth-i motorrészlegét.

A szakember kiemelt szerepet vállalat az F1-es istálló V6-os hibrid erőforrásainak fejlesztésében, mely egységekkel a Mercedes hat egyéni és hat konstruktőri világbajnoki címet szerzett.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Mercedesnél dolgozhattam. Hihetetlen szakemberek dolgoznak itt, akik hiányozni fognak. De eljött az ideje a váltásnak. Úgy érzem, 16 év egy nagyon hosszú időszak ahhoz, hogy az ember jobbára ugyanazt csinálja” – mondta Cowell a Forma-1 Beyond the Grid című podcastjében.

„Szeretnék egy tiszta lapos kihívást a tervezésben. Úgy gondolom, a személyiségemnek fekszik az, ha beledobnak egy olyasvalamibe, ami kihívást jelent, és ami egy kicsit félelmetes.”

Cowell januárban jelentette be távozási szándékát a Mercedes vezetőségének, pozíciójából pedig júliusban állt fel. Év végéig tagja lesz a csapatnak, ahol a motorrészleg vezetését Hywel Thomas veszi át.

Bár azt maga Cowell sem tudja, hol folytatja pályafutását, elárulta, a koronavírus-járvány miatt megalapított Project Pitlane felnyitotta a szemeit bizonyos tekintetben. A projekt keretében az F1-es csapatok lélegeztetőgépek gyártásába kezdtek.

„Olyan kihívás ez, amit szeretnék folytatni. A világ legjobb állása az enyém jelenleg. Sok barátom, és főleg az édesanyám gondolja úgy, hogy annyi eszem van, mint egy marék szárazlepkének, hogy beadtam a felmondásom.”

„Mindenki azt kérdezgeti, ’mit fogsz most csinálni?’ Még nem vagyok benne 100 százalékig biztos, de remélhetőleg nagy kihívást jelent majd. Remélhetőleg segíthetek vállalatoknak, szervezeteknek és embereknek.”

„5 éves korom óta a motorsport óriási része volt az életemnek. Mindig az marad, de hogy milyen formában, azt még ki kell találnom. Itt van még nekem a szeptember, az október, a november és a december, hogy döntést hozzak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!