A Mercedes vasárnapra lőtte be az autót - F1VILÁG.HU

A Mercedes vasárnapra lőtte be az autót

Nagy meglepetésre szűk négy tizedmásodperccel kapott ki Lewis Hamilton Max Verstappentől a Forma-1-es Bahreini Nagydíj szombati időmérőjén, de a Mercedesnél bíznak abban, hogy ezt a csorbát a versenyen ki tudják küszöbölni.

Az új autóval sokkal nehezebben lehet boldogulni egykörös futások alkalmával, éppen ezért igyekeztek a versenybeállításokat előtérbe helyezni, és ezáltal jobban kezelhetővé tenni az autót vasárnapra.

„Kiábrándító, hogy az első időmérőn 4 tizedmásodperces különbség döntött a pole-ról, de legalább tudjuk, hogy hol, és milyen teljesítményt kell találnunk a továbbiakban” – mondta a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin.

 

„Nem titok, hogy az autóinkkal szenvedtünk a pályán. Közel sem olyan könnyű boldogulni velük, mint az előd W11-gyel, de Brackley-ben és Brixworth-ben mindenki keményen dolgozik az előszezoni teszt óta, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a W12-esen, még akkor is, ha most tempóhiányban szenvedünk.”

Annak ellenére, hogy nem volt jó sebességük az időmérőn, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is a közepes gumikon várja a futam rajtját, hasonlóan a pole-ból induló Max Verstappenhez. Shovlin szerint nem lesznek stratégiai hátrányban.

„A pénteki adatok alapján nehéz a valós versenytempónkat megjósolni, de biztosak vagyunk abban, hogy javítottunk a hátsó tapadáson, szóval az kevésbé lesz problémás a versenyen. Bár nem mi vagyunk a rajtelsők, két autónk is ott van az elsők között, és van egy plusz szett kemény keverékünk, talán ezzel teremthetünk magunknak még lehetőséget.”

Ugyanakkor Hamilton arra figyelmeztet, hogy a Red Bull nagyon erős lesz a versenyen.

„Szeretném azt mondani, hogy bizakodhatunk, de szerintem a Red Bullnál még nagyjából két tizedmásodperc tartalék van.”

Bottas szerint a padlólemez körüli változások miatt szárnyal a Red Bull.

„Nem tudom, milyen filozófia szerint tervezték az autó aerodinamikáját. Biztos vagyok abban, hogy a magasabb hátsó hasmagasságra helyezték a hangsúlyt – de mennyire köszönhető ez az új szabályoknak?”

„Úgy gondolom, a teljes csomagjuk nagyon komoly: az erőforrás, a karosszéria, az aero egyaránt remek. Jó munkát végeztek a télen, ezért nekünk most még jobban kell dolgoznunk” – zárta gondolatait Bottas.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes vasárnapra lőtte be az autót
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!