Friss hírek

A Pirelli készen áll kijelölni a 2020-as gumikat

A Ferrari, a Red Bull és a Mercedes részvételével két napon át dolgozott a héten 2020-as abroncsain a Pirelli – az olasz gyártó hamarosan ki is jelölhető jövő évi gumispecifikációit.

A katalán fővárosban megtartott teszthez nemrég a Motorsport Világtanács jóváhagyására volt szükség, hiszen változtatni kellett a sportszabályzaton, hogy egy újabb tesztet beiktathassanak.

Sebastian Vettel és Alexander Albon hétfőn 145, illetve 115 kört tett meg, kedden pedig a Mercedes tartalékosa, Esteban Ocon volt szolgálatban, ő 144 körig jutott. A Pirelli így összesen 404 kör alapján gyűjthetett adatokat a két tesztnap során.

Mario Isola, az olasz gyártó F1-es főnöke azt mondta, most elegendő információval rendelkeznek ahhoz, hogy kijelöljék a 2020-as gumikat.

„A két nap során sokat köröztünk a három topcsapattal, ami lehetővé tette számunkra, hogy összegyűjtsük azokat az adatokat, amiket akartunk” – mondta a szakember.

„Ennek köszönhetően pedig most abban a helyzetben vagyunk, hogy kijelölhetjük a 2020-as specifikációt. Nagy köszönet a három csapatnak és a versenyzőknek, hogy részt vettek a teszten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!