Friss hírek

A pontszerzésre hajtanak az AlphaTauri versenyzői

Vegyes érzésekkel nyilatkoztak a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati kvalifikációját követően az AlphaTauri versenyzői. Pierre Gasly és Daniil Kvyat a középmezőnyből várják majd a rajtot, és remélik, pontokért harcolhatnak vasárnap.

Gasly a 12. legjobb időt érte el a spielbergi kvalifikáción, elmondása szerint pedig elégedett az eredménnyel, leginkább amiatt, mert a pénteki edzések után sikerült fejlődniük.

„Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel” – mondta a francia pilóta. „A pénteki edzések után talán arra számítottunk, hogy nem lesz könnyű időmérő, de éjszaka sikerült előrelépéseket tenni az autóval.”

Hirdetés
 

„Szerintem elégedettek lehetünk azzal, hogy mindkét autóval bejutottunk a Q2-be. Jelenleg itt tartunk, de legalább szabadon választhatunk gumikat, és sok minden történet a futamon, ez pedig remélhetőleg jó lehetőséget kínálhat arra, hogy pontokért harcoljunk vasárnap.”

„A cél mindig ugyanaz, és mindent megteszünk azért, hogy a legjobb eredményeket érjük el a Red Bull hazai versenyén.”

Az AlphaTauri másik versenyzője, Daniil Kvyat a 13. pozícióból indul majd, ő azonban egy kicsit panaszkodott is az időmérő után.

„Nehéz megmondani, mire számítsunk a holnapi versenyen, mivel az időmérő egyetlen körről szólt, holnap pedig 71 körben kell helytállnunk” – magyarázta az orosz.

„Az időmérő rendben volt, habár nem voltak szupertiszta köreim, maradt benne némi idő néhány hiba miatt.”

„De figyelembe véve, hogy pénteken elégedetlenek voltunk az első edzésen, a tempó rendben volt. Keményen dolgoztunk azon, hogy javítsunk az autón. Pár tized hiányzott, de ez a pálya mindig trükkös számunkra, és már most jobb formában vagyunk, mint tavaly voltunk.”

„Olyan pozícióból rajtolunk holnap, melyből pontokért harcolhatunk, és erős, tiszta versenyünk lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!