A Porsche elvesztette étvágyát a Forma-1 iránt - F1VILÁG.HU

A Porsche elvesztette étvágyát a Forma-1 iránt

HIRDETÉS
Német sajtóhírek szerint lemondott a Forma-1-es csatlakozásról az elmúlt hónapokban még a Red Bull-lal tárgyaló Porsche.
Porsche emblem, Porsche logo

A német autógyártó F1-es visszatérése jó ideje napirenden volt már, a stuttgartiak pedig a 2022-es év első felében rendkívül komoly egyeztetéseket folytattak a Red Bull Racinggel. Miközben testvérmárkájuk, az Audi a Belga Nagydíjat megelőzően bejelentette, 2026-ban egy meglévő csapat partnereként megérkezik a Forma-1-be, a Porsche és a Red Bull házassága végül nem valósul meg.

Ennek okaként a Red Bull részéről az eltérő célokat jelölték meg: az energiaital-gyárosok mindenképpen szerették volna megőrizni függetlenségüket, miközben a Porsche az osztrák F1-es istálló felét felvásárolta volna. Bár a német vállalatnál jelezték, továbbra is vonzónak találják a Forma-1-et a 2026-ban érkező új motorszabályok miatt, most az a hír járja, a Porsche letett a királykategóriába való visszatérésről.

„A Red Bull-lal való viszály után a svábok elveszítették étvágyukat a Forma-1 iránt” – írja cikkében az Auto Motor und Sport című német lap, mely ugyanakkor arról is beszámol, az augusztusban közzétett új motorszabályok más gyártók érdeklődését viszont felkeltették.

„2023. június 30-ig lehet regisztrálni a 2027-es szezonra. Ez érdekes lehet az olyan vállalatok számára, mint a Hyundai és a Ford, melyek állítólag vizsgálják a királykategóriába való csatlakozás lehetőségét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!