A Racing Point csapatát meglepték Perez vádjai - F1VILÁG.HU

A Racing Point csapatát meglepték Perez vádjai

HIRDETÉS
A Racing Point Forma-1-es csapatának technikai igazgatója, Andrew Green azt mondja, Sergio Perez elismerte, hibázott, amikor csütörtökön azt állította, az istálló egyes tagjai elkezdtek titkolózni előtte azóta, hogy kiderült, 2021-ben már nem lesz a csapat tagja.
Sergio Perez, Racing Point

A jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Point a Toszkán Nagydíj előtt jelentette be, Perez helyét jövőre a Ferraritól érkező Sebastian Vettel veszi majd át.

Perez az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, kissé csalódott, mert miközben ő mindent megtesz azért, hogy idén megszerezzék a konstruktőri 3. helyet, az istálló egyes tagjai már elkezdtek „elrejteni” előle bizonyos dolgokat.

A csapat technikai igazgatója, Andrew Green viszont elárulta, csupán a 2021-es fejlesztésekkel kapcsolatos értekezleteken nem vehet részt Perez – ami szerinte teljesen normális eljárás.

„Ezek alapvetően jövő évi autóval kapcsolatos egyeztetések” – mondta a szakember. „Nem zárjuk ki őt semmiből, ami az idei évvel kapcsolatos.”

„A mi érdekünk is, hogy a lehető leggyorsabb legyen a szezon hátralévő részében. Harcban vagyunk a bajnokságban, semmi jót nem hoz számunkra az, ha elkezdünk másképp bánni vele, ezért nem is teszünk így.”

Green elárulta, Perez csütörtöki nyilatkozata meglepte a csapatot.

„Meglepett, hogy ahelyett, hogy velünk beszélt volna bármiféle problémáról, először a sajtóban olvastunk minderről. Ez egy kicsit furcsa.”

„De aztán beszéltünk a dologról, megkérdeztük, mire gondolt, amikor azt mondta, hogy titkolózunk, ő pedig felismerte, hogy hibázott, és nem tartunk vissza semmilyen információt.”

„Nyitottak voltunk vele, ugyanúgy, ahogy tavaly, a bejelentés előtt. Az egyetlen dolog, amiről nem beszélünk, hogy mit csinálunk a jövő évi autóval kapcsolatban. De ez nem akadályoz meg minket abban, hogy elvégezzük a dolgunkat az idei évre.”

Hirdetés

Perez egyébként közösségi oldalain elismerte, „tisztázta a dolgokat” csapatával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Racing Point csapatát meglepték Perez vádjai
Sainz: A média túlhájpolta a fejlesztéseinket
Feltartás miatt elvették Piastri második rajthelyét
Hamiltonék elszúrták a beállításokat az időmérő előtt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!