A Red Bull a Mercedes kulcsemberével fejleszti első saját F1-es motorját!

Ben Hodgkinson lesz a Red Bull motorrészlegének technikai igazgatója – jelentették be az energiaital-gyárosok pénteken, hivatalos közleményben.

A Red Bull Forma-1-es csapata jelenleg a Honda erőforrásait használja a száguldó cirkuszban, a japán gyártó azonban a 2021-es szezon végén kivonul a királykategóriában.

A felek nemrég megállapodtak abban, hogy a Red Bull továbbra is Honda-motorokat fog használni az F1-ben, azokat azonban 2022-től saját gyárában állítja majd elő, miután felvásárolta a japán erőforrások terveit.

Hirdetés
 

A Red Bull Milton Keynes-ben külön motorrészleget húz fel, hamarosan pedig nemcsak gyártja, hanem saját magának tervezi is a motorokat, 2025-ben ugyanis új motorszabályok lépnek életbe a Forma-1-ben.

Az osztrákok pénteken jelentették be, a motorrészleg, azaz a Red Bull Powertrains technikai igazgatója Ben Hodkingson lesz.

A szakember pályafutásának első éveiben is motorfejlesztésekkel foglalkozott már – például a ralivilágbajnokságon [WRC), vagy éppen Le Mans-projekteken dolgozott, mielőtt csatlakozott az Ilmor Racinghez, mai nevén a Mercedes AMG High Performance Powertrainshez.

Hodgkinson eddig a német motorgyártó főmérnökeként dolgozott, és amint lejár szerződése a Mercedesnél, 20 év után távozik, és csatlakozik a Red Bullhoz.

A Red Bull motorrészlegének megalapítása az F1-es istálló debütálása óta a legnagyobb projekt az energiaital-gyárosok részéről a száguldó cirkuszban.

A Milton Keynes-i kampuszon a napokban kezdték el a motorrészleg építési munkálatait.

„Izgatottan csatlakozom a Red Bull Powertrainshez technikai igazgatóként” – mondta Ben Hodgkinson.

„Nem volt könnyű döntés elhagyni a HPP-t közel 20 év után, de nagy megtiszteltetés, hogy megbíztak ezzel a projekttel. A Red Bull egy komoly játékos a Forma-1-ben, és a legfőbb riválisaink voltak a hibrid érában, szóval izgatottan várom már, hogy mit tudunk elérni közösen.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke hozzátette: „Amikor a Red Bull bejelentette a Red Bull Powertrains megalapítását, a vállalat Forma-1-es ambíciójának egy új szakaszát is megerősítette azzal, hogy az autó minden elemét házon belül készíti el, és saját kezébe veszi a sorsát.”

„Ennek végső kifejeződése egy saját Red Bull-erőforrás kifejlesztése lesz, mely megfelel a következő generációs Forma-1-es motorszabályoknak. Ben kinevezése is jelzi hosszú távú szándékainkat, támogatni fogjuk őt és csapatát minden lehetséges eszközzel a siker elérése érdekében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Red Bull a Mercedes kulcsemberével fejleszti első saját F1-es motorját!
Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors!
Haraggal váltak el? Hamilton reagált az edzőjével való szakításra!
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!